Actualitate

Șarpe găsit în mașina unui curier, în Florești. Jandarmii au intervenit la fața locului. FOTO

Toți avem momente dificile la locul de muncă, însă un curier a rămas șocat să găsească în mașina de lucru un șarpe în timp ce se afla în comuna Florești. Acesta a alertat poliția.

Un curier a rămas șocat să găsească în mașina de lucru un șarpe în timp ce se afla în comuna Florești/ Foto: Facebook - Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB

 

Curierul a găsit vineri, 26 august, în mașină un șarpe, moment în care a alertat autoritățile. 


 

Jandarmii s-au prezentat la fața locului pentru a gestiona siguranța zonei, iar la scurt timp, un membru al Organizației pentru Protecția Mediului și Combatarea Braconajului a venit în sprijinul acestora pentru a prinde în siguranță reptila.


După mai multe minute de căutare, șarpele a fost scos în siguranță din mașină.

„În după-amiaza zilei de 26 august, în urma unui apel 112, care semnala prezența unui șarpe in habitaclul unui autovehicul de transport colete, în Comuna Florești, un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj s-a prezentat la fața locului pentru a gestiona siguranța zonei. 


La scurt timp, un membru al Organizației pentru Protecția Mediului și  Combatarea Braconajului a venit în sprijinul acestora, iar după multe eforturi de căutare, reptila aparținând unei specii neveninoase, a fost identificată în zona șoferului și prinsă în siguranță, urmând a fi trimisă centrului de specialitate din cadrul Facultății de Biologie, a UBB Cluj. Vivariul UBB Cluj-Napoca.

Pe această cale, ne adresăm celor care sunt puși în situații similare, încurajându-i să ne anunțe sau sa apeleze numărul unic de urgențe, 112, fără a intra în contact cu animalele, vătămarea sau uciderea acestora reprezentând faptă penală”, au transmis reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combatarea Braconajului.


 

CITEȘTE ȘI:

Pescăruș cu aripa fracturată, salvat după ce a căzut în Canalul Morii. Pasărea a fost îngrijită și repusă „pe aripi”. FOTO

Doi pui de mistreți, salvați dintr-un canal, în Grigorescu - VIDEO

Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Florești! Animalul a fost salvat și îngrijit. FOTO

abonare newsletter