Actualitate

Pescăruș cu aripa fracturată, salvat după ce a căzut în Canalul Morii. Pasărea a fost îngrijită și repusă „pe aripi”. FOTO

Mai multe persoane care locuiesc în zona Canalului Morii au văzut un pescăruș care stătea nemișcat într-o zonă cu pământ și au alertat autoritățile competente. Cu ajutorul lor pescărușul a fost salvat.

Pescărușul a fost eliberat după 5 zile/ Foto: Facebook - Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB Pescărușul a fost eliberat după 5 zile/ Foto: Facebook - Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB

 

 


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a anunțat luni, 15 august, că în urma cu câteva zile au fost solicitați să recupereze un pescăruș cu aripa frântă din Canalul Morii.

 


De asemenea, o familie din Oradea a ajutat la prinderea lui.

„Pescăruș cu aripa fracturată, capturat după o zi în care nu își schimbase locul. Mulțumim vecinilor care ne-au semnalat problema și au urmărit cazul, dar si familiei din Oradea, care era în trecere și a dat o mână de ajutor la prinderea lui. 


Dacă sunteți martorii unor asemenea situații, anunțați-ne pe noi sau pe alți voluntari în domeniu, uneori nu este necesară capturarea animalului, decât mutarea lui sau poziționarea în cuib, în cazul păsărilor foarte tinere. 

Pentru a putea ajuta și alte animale la timp, a putea interveni cineva și suporta costurile de transport, capturare, dotări, va rugăm să susțineți programul nostru #SaveTheDeerCluj prin donații sau implicare directă”, au transmis cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului pe pagina de Facebook.


Totodată, animalul s-a recuperat, iar după 5 zile a fost eliberat.

 

CITEȘTE ȘI:

Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Florești! Animalul a fost salvat și îngrijit. FOTO

Program pentru salvarea animalelor sălbatice rănite sau în pericol, la Cluj: „Dacă vezi un accident nu trece nepăsător!”

VIDEO. Vulpe surprinsă în Baza Sportivă Gheorgheni alergând printre copii

abonare newsletter