Actualitate

O vacanță liniștită cu familia și o investiție imobiliară profitabilă la mare (P)

Un proaspăt tătic s-a confruntat cu problema găsirii unor facilități decente de vacanță cu copilul pe litoralul românesc și a trăit pe propria piele toate ”durerile” doritorilor de a-și petrece un weekend liniștit la mare cu familia.

Este vorba de traficul aglomerat, lipsa locurilor de parcare, prea puține spații de joacă pentru copii, servicii hoteliere proaste, prețuri prea mari, dar și absența opțiunilor de distracție cu familia sau a serviciilor destinate familiilor aflate în vacanță, cum ar fi babysitting!Întâmplarea face ca acel tătic să fie și dezvoltator imobiliar, prin umare a realizat rapid că cel mai probabil ”Oamenii nu cumpără metri utili de spațiu locativ, ci experiențe complexe de locuire sau vacanță”. De la scânteie până la acțiune au mai fost câțiva pași, însă, într-un final, un nou concept de locuințe de vacanță pe litoralul României a fost creat. 
Noul concept turistic lansat pe piață de dezvoltatorul Sopra este cel al ”apartamentelor de tip  resort” – garsoniere, studiouri și apartamente cu 2 camere care pot fi folosite ca locuințe permanente sau locuințe de vacanță ce pot fi, în restul timpului, date spre închiriere în regim hotelier!
Apartamentele resort cu terase generoase și vederi panoramice 360 grade spre  mare și lac, vor fi vândute semifinisate sau finisate la cheie, dar și în varianta ”mobilat și utilat cu dotări de hotel de 5 stele”, astfel încât atunci când vii în vacanță să-ți iei cu tine doar valiza cu lucruri personale. 
De asemenea, penthouse-urile de la etajele superioare vor fi unice pentru zona de litoral, cu terase super generoase de pe care răsăriturile și asfințiturile la malul mării vor fi cu adevărat spectaculoase.
Evident, în afară de peisajul natural idilic – de arie naturală protejată și lac din vecinătate, precum și marea la o sută de metri distanță, nu se putea fără facilități suplimentare, cum ar fi: 

  • Un parc tematic pe o suprafață de 3.700 de mp unde va fi amenajat un univers magic pentru cei mici. 
  • Piscină interioară deschisă tot anul și piscină exterioară cu loc de joacă pentru copii deschisă pe durata sezonului. 
  • Plajă privată acreditată ”Blue Flag” care oferă garanția unei ape curate și a unei plaje bine întreținute.
  • Un restaurant deschis tot anul.
  • Un centru SPA în incinta complexului cu tratamente cu ape sulfuroase și masaj. 
  • Suficiente locuri de parcare – un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă. 
  • Servicii adiționale – spălătorie, concierge, babysitting, ghid turistic pentru împrejurimi, etc. 

Dezvoltatorul SOPRA vine cu o ofertă extrem de atractivă pe piața românească cu un centru SPA și un hotel de 4 stele, precum și 3 complexe rezidențiale turistice de 14, 11 și 6 etaje, amplasate în stațiunile Saturn, Jupiter și Neptun.
Complexele turistice SOPRA Resort  se adresează în principal investitorilor dornici să aibă o locuință de vacanță la malul mării, care să le asigure, în afară de o vacanță liniștită pe litoral, un randament investițional garantat (!) de minim 7% pe an și o recuperare a investiției în 10 ani la plată integrală.  
Dacă ai temeri că nu-ți vei scoate banii din închiriere sau că nu vei avea un grad de ocupare care să acopere întregul sezon, dezvoltatorul SOPRA îți poate administra proprietatea pentru un comision de 30 la sută din încasări sau îți poate garanta prin contract plata viitoarelor chirii prin plăți anticipate în primii 3 ani, apoi cu bilete la ordin încasabile la termen în următorii ani contractuali. 
În baza unui contract de închiriere pe care îl poți încheia pe 5 sau 10 ani, îți poți primi banii din chirie integral sau, dacă vrei să beneficiezi de propriul apartament, doar scazi din banii de chirie pe sejur și vii să stai cu familia în apartament când binevoiești. 


Zona de sud al litoralului românesc a fost complet refăcută

Investițiile pe litoral au devenit foarte profitabile în ultimii ani, deoarece zona de litoral a țării a cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii ani, după ce municipalitatea Mangalia a reactualizat după aproape 20 de ani, PUG-ul municipal, care încurajează din plin investițiile private în cele șapte stațiuni aferente Mangaliei.
Mangalia este astfel unul din puținele municipii din țară care a reușit să reactualizeze planul urbanistic general, respectând toate normele impuse de legislație în materie de urbanism și amenajarea teritoriului.
Prin urmare, în această zonă ne așteptăm să vedem în următorii 2-3 ani dezvoltări cu adevărat unice în România – construcții noi aerisite cu zone verzi și spații de recreere din abundență, la cele mai noi standarde de urbanism și dezvoltare imobiliară.
Dar pentru a fi un pol de atracție pentru investitori, municipalitatea a atras peste 60 de mln. Euro din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii stațiunilor, astfel încât noile dezvoltări imobiliare să se încadreze în peisaj.
Stațiunile de lângă Mangalia vor fi, începând cu 2022, destinații turistice unde te vei putea bucura de vacanțe de neuitat la prețuri rezonabile și unde ai nu doar mare și nisip, ci multiple activități de petrecere în aer liber, distracție și divertisment.


Zona a devenit atractivă pentru marii investitorii și marile investiții, grație următoarelor: 

  • Acces și legături facile de transport – stații de tren în fiecare stațiune, șoseaua Constanța – Mangalia, nodul rutier cu legături spre București și Autostrada Soarelui
  • Aerodromul Tuzla care va deveni primul aeroport privat din România, respectiv aeroport internațional care va  întâmpina pe calea aerului turiști străini 
  • Au fost reabilitate multe străzi din stațiuni, iar municipalitatea a achiziționat autobuze electrice noi pentru transportul în comun, Mangalia fiind altfel și prima localitate din sudul României care va avea transport ecologic. 
  • Au fost extinse plajele și create 50 de ha de plaje noi, au fost curățate apele din zona de scăldat și nisipul de pe plaje. 
  • Au fost demarate lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii de utilitate publică. 
  • Au fost inițiate lucrări de ecologizare a falezei, dar și a unor lacuri naturale și de amenajare a zonei aferente de promenadă (lacul Belona și altele), în plus au fost deschise parcuri acvatice noi în Eforie și Saturn. 

Lucrări ample și de anvergură, nu-i așa? Pe acest fond general de lucrări de renovare entuziaste, plus investiții private de modernizare a multor unități de cazare și a unor hoteluri emblematice pentru litoralul românesc, dezvoltatorul SOPRA și-a făcut în sudul litoralului  planuri de dezvoltare imobiliară de peste 120.000 mp. 
În colaborare cu Blitz, oportunitățile de investiții de la malul mării – Blitz Litoral – îți sunt și mai accesibile. Blitz dispune de câte un agent specializat în produsele investiționale ale dezvoltatorului SOPRA în fiecare oraș unde are birou sau franciză, care poate să-ți ofere toate informațiile necesare luării deciziei de investiție, precum și asistență în parcurgerea tuturor etapelor până la încheierea promisiunii de cumpărare. 
Astfel, Blitz te poate ajuta să rezervi proprietatea și îți poate facilita programarea unei vizite pe șantier, acolo unde lucrările sunt în toi și vor fi finalizate în luna mai 2024, te ajută să-ți calculezi randamentul în funcție de modalitatea de plată (avans și rate sau plată anticipată), și îți oferă consultanță financiară gratuită pentru accesarea unei linii de creditare în scop de investiții.

CITEȘTE ȘI:

De pe Aeroportul Cluj, pe litoral. Zboruri directe spre cele mai râvnite destinații de vacanță

„Toate trenurile duc la Marea Neagră”. Clujul va avea legătură directă cu litoralul pe cale ferată

abonare newsletter