Actualitate

15.000 de pelerini la Mănăstirea Nicula. FOTO

În momentul de față, în incinta mănăstirii și în imediata apropiere se află aproximativ 15.000 de pelerini, anunţă Jandarmeria Cluj.

 

130 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca alături de polițiști și pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul deplasării celor aproximativ 1.500 de pelerini dinspre Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Gherla înspre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Nicula, judeţul Cluj, pentru desfășurarea slujbelor religioase.


„Măsurile luate au vizat prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, îndrumarea persoanelor, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locația evenimentului. În continuare, pentru prevenirea oricăror incidente, rugăm credincioșii care participă la această importantă manifestare religioasă să respecte prevederile legale în vigoare și recomandările forțelor de ordine și să își supravegheze obiectele de valoare. Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați”, transmit jandarmii.

CITEȘTE ȘI:

Asta înseamnă credință! Pe jos din Gherla până la Mănăstirea Nicula. VIDEO

O „mare de oameni” se roagă la Nicula! Mai mulți preoți, inclusiv IPS Andrei, vor pleca duminică la prânz, pe jos din Gherla spre mănăstire

Mii de credincioși au ajuns deja la Nicula. Sfaturi pentru evitarea incidentelor

abonare newsletter