Actualitate

Asta înseamnă credință! Pe jos din Gherla până la Mănăstirea Nicula. VIDEO

Sute de tineri, familii cu copii, bătrâni, dar și fețe bisericești „înarmați” cu umbrele și sticle de apă străbat, pe jos, drumul din centrul orașului Gherla spre Mănăstirea Nicula. Vorbim de aproximativ 5 kilometri în condițiile în care termometrele arată aproximativ 30 de grade Celsius.

 

Pentru ortodocşi, procesiunea a început duminică, 14 august, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al oraşului Gherla şi a continuat pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula. Procesiunea a fost condusă de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, însoţit de PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, şi de PS Macarie, Episcop-vicar de Ruse. 


Pe tot parcusul drumului, credincioșii au fost însoțiți de jandarmi. 

Credincioşii ortodocşi s-au strâns la Mănăstirea Nicula, unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, despre care tradiţia spune că are puteri tămăduitoare.


De la ora 18.00, pe Altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârşită slujba Vecerniei Mari şi a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică şi va fi săvârşită Slujba Utreniei şi Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.


În ziua praznicului, luni, 15 august 2022, de la ora 9.00, tot pe Altarul de vară, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, va săvârşi Sfânta Liturghie şi va rosti pelerinilor un cuvânt de învăţătură.

CITEȘTE ȘI:

O „mare de oameni” se roagă la Nicula! Mai mulți preoți, inclusiv IPS Andrei, vor pleca duminică la prânz, pe jos din Gherla spre mănăstire

Mii de credincioși au ajuns deja la Nicula. Sfaturi pentru evitarea incidentelor

Procesiunea credincioșilor la Mănăstirea Nicula. 5 kilometri pe jos în frunte cu Mitropolitul Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter