Actualitate

Celebrul balerin Serghei Polunin, prezent la TIFF 2021, şi-a tatuat alte două imagini cu Putin

Originar din Ucraina şi unul dintre cei mai buni balerini din lume, Serghei Polunin a fost adesea numit rebel. Acum a publicat o poză pe Instagram în care îi pot fi văzute tatuajele de pe corp.

 

Pe lângă imaginea estompată a lui Vladimir Putin din mijlocul pieptului, pe umeri pot fi văzute alte două capete ale liderului de la Kremlin.


Cele mai multe comentarii sunt de nedumerire: „De ce?”, „De ce nu trăieşti în Rusia, dacă îl iubeşti pe acest bărbat?” sau „Mare dansator, puţină minte”. „Prin faptul că ai aceste tatuaje înseamnă că sprijini crima şi tortura”, i-a scris un alt internaut.

Într-un mesaj publicat pe 20 noiembrie 2018 – la aniversarea celor 29 de ani – Polunin a stârnit controverse când a spus că preşedintele rus a fost tratat nedrept de presă „în unele părţi ale lumii” şi a anunţat: „Văd lumina când mă uit la el”.


„Lasă-le pe mamele soldaţilor noştri să te cânte în ode”, a mai spus, referindu-se la conflictul din zona Donbas din estul Ucrainei, care a fost parţial capturată de insurgenţii sprijiniţi de ruşi.

Cinci zile mai târziu, Polunin a publicat o fotografie în care apărea cu chipul lui Putin tatuat pe piept: „Îi mulţumesc lui Vladimir şi tuturor celor care aleg binele”.


Polunin a anunţat că a devenit cetăţean rus, publicând atunci o fotografie cu noul său paşaport.

La doar 19 ani, Serghei Polunin a devenit cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet, una dintre cele mai prestigioase companii de balet din lume şi a fost numit „cel mai bun balerin al generaţiei sale”.


La 21 de ani, Serghei Polunin a şocat lumea baletului anunţând că se retrage de la London Royal Balet, unde avea parte de o apreciere enormă, şi că alege un nou drum, cel de dansator independent, care nu se încadrează în şabloanele riguroase ale acestui domeniu. În prezent, Polunin deţine propria companie de producţie, Polunin Ink, prin intermediul căreia realizează show-uri în toată lumea, în colaborare cu mari artişti, printre ei şi românca Alina Cojocaru. 

Starul internațional Sergei Polunin a fost invitat special la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2021. 


Dansatorul a fost prezent la Castelul Bánffy din Bonțida și a discutat cu publicul la Casa de Cultură a Studenților din Cluj după proiecția documentarului Dancer (r. Steven Cantor), o incursiune emoționantă în viața sa tumultuoasă.

CITEȘTE ȘI:

Show-ul lui Sergei Polunin în România, în premieră pe TIFF Unlimited, de Ziua Mondială a Baletului

Sergei Polunin, pentru prima dată în România, la TIFF

Putin ordonă Guvernului să repare locuinţele şi infrastructura din teritoriile ucrainene ocupate

Ultimele Stiri
abonare newsletter