Actualitate

Ne-au amenințat degeaba! Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi până la urmă, asta deși autorităţile i-au ameninţat cu sancţiuni de 3.000 de lei.

Recenzare. Sursa foto: Facebook Municipiul Cluj-Napoca Recenzare. Sursa foto: Facebook Municipiul Cluj-Napoca

 

Iniţial, autorităţile au spus că cei care nu-şi vor da datele vor fi amendaţi cu până la 3.000 de lei, dar şeful Institutului Naţional de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ, scrie observatornews.ro.


„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Primele date arată că România numără 19 milioane de locuitori. Oraşele reşedinţă de judeţ au pierdut din locuitori, iar în schimb au câştigat localităţile limitrofe. De asemenea, 600.000 de locuinţe secundare sunt goale.

CITEȘTE ȘI:

Ultimele zile pentru RECENZARE. Clujenii au la dispoziție trei centre noi pentru realizarea recensământului

Frică de recensământ? Emil Boc: „Oricum, autoritățile statului au CNP-ul dumneavoastră”

O nouă etapă de recensământ, din 16 mai! Florești, în topul localităților din mediul rural cu cele mai multe persoane recenzate

abonare newsletter