Actualitate

Șuier, vedeta festivalului Untold. Oamenii au stat la coadă să se fotografieze cu patrupedul. VIDEO

Câinele polițist Șuier este în centrul atenției și în ediția de anul acesta a festivalului Untold. Festivalierii au stat la coadă să se fotografieze cu patrupedul devenit senzație pe rețelele de socializare.

Festivalierii au stat la coadă să se fotografieze cu Șuier. FOTO: Captură ecran Facebook MAI Festivalierii au stat la coadă să se fotografieze cu Șuier. FOTO: Captură ecran Facebook MAI

 

 


Câinele polițist Șuier rămâne o atracție pentru festivalieri, care au stat la coadă sâmbătă pentru a se fotografia cu patrupedul. Șuier este un ciobănesc german de culoare neagră, de la Centrul Chinologic de la Sibiu al Ministerului Afacerilor Interne şi s-a specilizat în detectarea de diferite substanţe ilegale. 

 


Şuier a participat și la edițiile anterioare a festivalului Untold de la Cluj-Napoca, unde are misiunea de a-i depista pe cei care au asupra lor droguri.

Câinele polițist Șuier este în centrul atenției și în ediția de anul acesta a festivalul Untold. FOTO: Facebook/ MAI

„ Șuier este, cu siguranță, cel mai cunoscut câine polițist din România și faima lui a ajuns dincolo de ocean. Astăzi, la standul MAI, am primit vizita domnului David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și a domnului Sorin Moldovan, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, care au dorit să-l cunoască personal pe deja celebrul Șuier. P.S. Noi am intrat în atmosfera festivalului, iar toți cei care vor să facă poze cu Șuier, vor primi și un cadou din partea noastră”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.


Povestea lui Șuier, câinele polițist

Patrupedul, un ciobănesc german de culoare neagră, este la Centrul Chinologic de la Sibiu al Ministerului Afacerilor Interne şi s-a specilizat în detectarea de diferite substanţe. Şuier a devenit partenerul poliţistului Lucian Bosânceanu, iar în prezent, cei doi petrec 10 ore în fiecare zi. A participat la zeci de misiuni până acum, inclusiv la celebrul festival UNTOLD de la Cluj-Napoca, acolo unde a fost dus pentru a-i depista pe cei care au asupra lor droguri.

Câinele polițist Șuier este în centrul atenției și în ediția de anul acesta a festivalul Untold. FOTO: Facebook/ MAI

„Nu a ştiut să latre de mic, la început scotea un şuierat şi de asta i-am pus numele Şuier. Este partenerul meu de când era pui. Executăm multe misiuni împreună”, a declarat ag. şef Lucian Bosânceanu, citat de Cancan.


Şuier s-a transformat în câinele vedetă al Ministerului de Interne după o postare pe pagina oficială a MAI, înainte de festivalul Untold, atunci când poliţiştii i-au prevenit pe cei care aveau de gând să încalce legea că Şuier are mirosul… foarte fin. Șuier a participat și la mai multe ediții ale festivalului Electric Castle.

Lucian Bosânceanu a spus că, după pensionarea lui Șuier, îl va lua la el acasă. „Suntem parteneri și stăpânul lui are întâietate în caz de pensionare. Nu îl voi lăsa pe stradă, ci va veni cu mine acasă”, a spus acesta.

CITEȘTE ȘI:

Experienţa unui maghiar la Untold: „Mi se spunea că România şi Rusia sunt ultimele ţări în care să mergi ca maghiar. M-am înșelat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter