Actualitate

A murit Ștefan Petreuș, parte a duetului Frații Petreuș. Boc: „Am avut plăcerea să-l întâlnesc. M-au uimit talentul și pasiunea autentică”

Primarul Emil Boc a adus un mesaj de omagiu artistului Ștefan Pertreuș, membru al celebrului duet maramureșean Frații Petreuș, care a murit la 82 de ani.

A murit Ștefan Petreuș, parte a celebrului duet Frații Petreuș din Maramureș / Foto: Ionel Bogdan - Facebook A murit Ștefan Petreuș, parte a celebrului duet Frații Petreuș din Maramureș / Foto: Ionel Bogdan - Facebook

 

 


Ştefan Petreuş, care alături de fratele său, Ioan Petreuş, a format celebrul duet Fraţii Petreuş din Maramureş, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 82 de ani.

Emil Boc spune ca a avut plăcerea de-al cunoaște la unul dintre ultimele sale concerte și spune că a fost uimit de talentul, modestia și pasiunea autentică a artistului:


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace pe Ștefan Petreuș, care a decedat sâmbăta la vârsta de 82 ani. (împreună cu fratele Ion au constituit celebrul duet de folclor maramureșean Frații Petreuș). Drum lin spre îngeri Ștefan Petreuș! 

Am avut plăcerea să îl întâlnesc și să îl ascult interpretând muzica maramureșeană în luna mai a acetui an. M-au impresionat talentul, modestia și pasiunea autentică față de folclorul maramureșean și românesc, trăirea și vibrația pe care o punea în fiecare melodie, reușind să transmită, ca nimeni altul, inegalabilul spirit maramureșean. Împreună cu fratele său, ne-a făcut mândri că suntem maramureșeni, transilvăneni și români, iar muzica lor va rămâne peste veacuri un monument de pasiune, dedicație și talent pentru ceea ce înseamnă românismul și folclorul românesc autentic. 


Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Ştefan Petreuş a fost o prezenţă constantă la multe manifestări artistice până aproape de finalul vieţii şi era considerat un om modest, având un comportament scenic plăcut. 

CITEȘTE ȘI:

A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact! Era din Câmpia Turzii: „Unde revenea cu drag de fiecare dată”

A murit medicul Gheorghe Popa de la Centrul de Pediatrie Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter