Actualitate

Cărți electronice de identitate, emise din 2 august în Cluj! Se vor face pe bază de programare

În Cluj se vor emite cărțile de identitate electronice începând cu data de 2 august, pe baza unei programări.

Buletinele se vor emite și electronic din 2 august, în Cluj / Foto: DEPABD

 

 


Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj va operaționaliza, începând cu data de 2 august 2022, activitatea de emitere a cărții electronice de identitate (CEI).

 


„Suntem încântați că am reușit să extindem acest proiect pilot și la nivelul entității noastre care se ocupă cu evidența persoanelor de pe teritoriul întregului județ. Invităm așadar toți clujenii interesați ca, începând cu data de 2 august, să acceseze pagina web a DJEP Cluj pentru a se putea programa în acest sens”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Concret, în baza unei programări prealabile, cetățenii vor putea veni la sediul DJEP Cluj din municipiul Cluj-Napoca, strada Aviator Bădescu 7-9, unde își vor putea depune actele pentru emiterea noilor cărți de identitate.


Aici au fost operaționalizate două ghișee de preluare a datelor biometrice, respectiv unul de eliberare a cărții electronice de identitate.  

„Amintim faptul că implementarea cărții electronice de identitate este un proiect pilot la nivel național, implementat de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, structură aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne”, potrivit CJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Noile buletine ale românilor vin cu cipuri cu antenă de inducție incorporată. Cu ele se vor putea face și plăți contactless

1.272 de buletine electronice au fost emise la Cluj, în 7 luni. Nu se știe când se vor elibera și în alte județe

Ultimele Stiri
abonare newsletter