Actualitate

Tânăr dependent de dializă, MORT de 2 ani, căutat de autorităţi ca să îi trimită tichetele sociale pentru alimente

Un tânăr dependent de dializă care a murit în urmă cu mai bine de 2 ani este căutat de autorități pentru a primii tichetele sociale pentru alimente.

Un tânăr dependent de dializă care a murit în urmă cu mai bine de 2 ani este căutat de autorități pentru a primii tichetele sociale pentru alimente/ Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu Un tânăr dependent de dializă care a murit în urmă cu mai bine de 2 ani este căutat de autorități pentru a primii tichetele sociale pentru alimente/ Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

 

Autoritățile căutau un tânăr care a decedat în urmă cu 2 ani și 5 luni pentru a-i înmâna cardul pentru ajutorul social. 


 

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, care l-a îngrijit pe tânărul bolnav, a făcut această dezvăluire. Tânărul a fost luat de Emanuel Ungureanu și îngrijit timp de 15 ani după ce fusese abandonat de părinți și ulterior batjocorit și chinuit la o casă de copii.


Din nefericire, tânărul a murit în februarie 2020, iar în urmă cu câteva zile a primit aviz poștal pentru ridicarea cardului social.

 


„Dumitru a murit acum 2 ani și 5 luni. Nu-i mai trimiteți cardul social!

Acum câteva zile, mi-a sosit în poștă un aviz destinat unui tânăr dependent de dializă de care m-am îngrijit 15 ani după ce fusese abandonat de părinți și ulterior batjocorit și chinuit la o casă de copii. Dumitru a murit în februarie 2020 și l-am îngropat creștinește, beneficiind de o slujbă de înmormântare emoționantă, oficiată de un preot cumsecade din comuna Florești, județul Cluj pe nume Ioan Tănase Chiș.


Guvernul României, prin Ministerul Muncii, condus de PSD, se preface că-i ajută în aceste vremuri de criză economică pe cei mai nevoiași dintre români.

După ce au spus că le dau de la 1 iunie 4 lei pe zi cetățenilor cu venituri mici, au dat-o la întors mai apoi, că nu s-au putut emite carduri nici până astăzi, pentru toți cei vizați de așa zisul ajutor de urgență.


Este clar însă cât de bine este organizat ajutorul pentru cei mai săraci dintre români, dacă bietul Dumitru este căutat și în mormânt să-i dea PSD ceva card, care ar fi fost încărcat oricum cu mai puțini bani decât a costat producerea cardului.

Bătaie de joc incredibilă. Să vă fie rușine!”, a transmis Emanuel Ungureanu.

 

CITEȘTE ȘI:

Vouchere sociale acordate prin programul „Sprijin pentru România” au început să ajungă la populație

A fost anunțat modul în care se vor distribui voucherele sociale. Peste 3 milioane de români le vor primi

abonare newsletter