Actualitate

Mai multe localități și zone din Cluj au rămas FĂRĂ apă din cauza unei avarii

Zeci de localități din Cluj au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii.

Potrivit Companiei de Apă „Someș”, avaria a fost cauzată de lucrările de deviere a râului Someșul Mic pe raza localității Apahida/ Foto: depositphotos.com Potrivit Companiei de Apă „Someș”, avaria a fost cauzată de lucrările de deviere a râului Someșul Mic pe raza localității Apahida/ Foto: depositphotos.com

 

Mai multe localități din județul Cluj au rămas, vineri, 8 iulie, fără apă. De vină ar fi o avarie apărută la conducta de aducțiune Cluj-Gherla.


 

Mai multe localități din Cluj, peste 40 la număr, plus zona Parcului Industrial Tetarom III din Jucu, au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii la rețea.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Prefectura Cluj anunță că în timpul lucrărilor de deviere a râului Someșul Mic, pe raza localității Apahida, s-a produs o avarie și este afectată alimentarea cu apă pentru consumatorii din perimetrul localităților menționate mai jos.

Localitățile afectate sunt: Apahida, Sânnicoară, Corpadea, Câmpenești, Sub Coastă, Dezmir, Pata, Bodrog, Boju, Cara, Moriști, Cojocna, Jucu de Mijloc, Parc Industrial Tetarom III, Jucu Herghelie, Jucu de Sus, Gădălin, Vișea, Borșa, Borșa-Cătun, Ciumăfaia, Giula, Chidea, Bădești, Răscruci, Bonțida, Iclod, Livada, Orman, Fundătura, Iclozel, Cornești, Lujerdiu, Morău, Bârlea, Tioltur, Stoiana, Luna de Jos, Dăbâca, Pâglișa, Aluniș și Ghirolt.


Potrivit reprezentanțiilor Companiei de Apă „Someș”, estimarea pentru reluarea serviciului este sâmbătă, 9 iulie, ora 8 dimineața.

Prefectura Cluj a făcut apel la populație să nu facă risipă la apă pentru a preveni posibilele limitări de alimentare cu apă potabilă.


„În conformitate cu mesajele transmise și până acum, recomandăm consumul de apă în mod cumpătat, având în vedere perioadele caniculare și datele prognozelor meteorologice din perioada următoare, pentru a preveni posibilele limitări de alimentare cu apă potabilă”, a transmis Prefectura Cluj.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Chinteni au rămas fără apă potabilă, pe caniculă! Rețeaua de alimentare nu mai face față. Se iau măsuri în regim de urgență

Clujenii ar putea rămâne FĂRĂ APĂ: "REDUCEȚI consumul de apă potabilă pentru agricultură"

Apa, un lux în Feleacu? Oamenii, lăsați zile întregi fără apă pe caniculă. Cine e de vină?

abonare newsletter