Timp Liber

Lecție de istorie. O privire de sus către trecutul orașului Cluj-Napoca.

Orașul Cluj-Napoca a fost un centru istoric și cultural de excepție și în urmă cu aproape 100 de ani.

O privire de sus către trecutul orașului Cluj-Napoca.  Sursă foto: Facebook/ Clujul si clujenii/ Horia Stoica O privire de sus către trecutul orașului Cluj-Napoca. Sursă foto: Facebook/ Clujul si clujenii/ Horia Stoica

 

 


Orașul Cluj-Napoca a fost un centru istoric și cultural de excepție și în urmă cu aproape 100 de ani, având o frumusețe aparte, unică în Transilvania. 

Perioada interbelică a reprezentat pentru România una dintre cele mai prospere epoci, iar orașul Cluj-Napoca s-a dezvoltat enorm. 


Într-o fotografie postată pe pagina de Facebook „Clujul și clujenii”, vedem orașul din inima Transilvaniei în 1929 cu arhitectura sa impresionantă, străzile și piețele pitorești din vremea respectivă. 

CITEȘTE ȘI: 


Lecție de istorie. Prima vizită în Transilvania a suveranilor României Mari a adunat 200.000 de oameni la Cluj.

Încă în perioada respectivă, centrul a fost locul perfect unde se adunau oamenii înstăriți, funcționari și câteodată studenți, iar orașul a devenit cu adevărat „capitala” ardelenilor. 

Cu doar 10 ani în urmă, mai exact în 1919, străzile Clujului au fost „inundate” de aproape 200.000 de oameni, la prima vizită a suveranilor României Mari, Ferdinand I și regina Maria. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul de altădată. Piața Unirii, una dintre cele mai mari ca dimensiune din vechile piețe din centrul și sud-estul Europei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter