Timp Liber

Clujul de altădată. Piața Unirii, una dintre cele mai mari ca dimensiune din vechile piețe din centrul și sud-estul Europei.

Piața Unirii, una dintre cele mai mari ca dimensiune din vechile piețe din centrul și sud-estul Europei, reprezintă un simbol al orașului Cluj-Napoca.

Piața Unirii din Cluj-Napoca la 1940. Sursă foto: Facebook/ Clujul si clujenii Piața Unirii din Cluj-Napoca la 1940. Sursă foto: Facebook/ Clujul si clujenii

 

 


Piața Unirii, una dintre cele mai mari ca dimensiune din vechile piețe din centrul și sud-estul Europei, reprezintă un simbol al orașului Cluj-Napoca. 

Piața este în centrul orașului, locul unde au loc cele mai importante evenimente din Cluj-Napoca. 


Cu Biserica Sf. Mihail și grupul statuar Matia Corvin aflate în mijlocul ei, Piața Unirii Cluj este un obiectiv turistic impresionant, un punct de atracție central și un loc de întâlnire pentru localnici și turiști deopotrivă. Aici, te afli în punctul zero al municipiului Cluj-Napoca, scrie cluj.com.

CITEȘTE ȘI: 


Așa arăta Piața Unirii în urmă cu 100 de ani. Era o oază verde în mijlocul Clujului. FOTO

În prima parte a secolului 20, piața a purtat denumirea de Piața Regele Matia, iar în 1918, după ce a avut loc Marea Unire, a devenit Piața Unirii. 

Cu toate acestea, denumirea i-a fost schimbată în Piața Libertății, iar după căderea comunismului și-a revenit la vechiul nume: Piața Unirii. 


Piața este cea mai mare ca dimensiune (cca. 220m pe 160m) din vechile piețe aflate în centrul și sud-estul Europei. Piața mai este denumită Piața Mare sau Centru. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul de altădată. Parcul Mare, o bijuterie a orașului de peste 190 de ani.

„La pas” prin Clujul de altădată. Cum arăta Piața Mihai Viteazu, în anii '60?

Ultimele Stiri
abonare newsletter