Timp Liber

Nota de plată la o terasă din centrul Clujului: s-au trezit cu bacșiș pe bon fără să-l ceară. „I-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate”.

Un clujean s-a trezit cu bacșișul gata adăugat pe bonul fiscal, fără să fie întrebat de chelner dacă este de acord, într-un local din centrul orașului.

Clienții unei terase s-au trezit cu tips pe bon fără să-l ceară / Foto 1: Reddit.ro, Foto 2: pixabay.com Clienții unei terase s-au trezit cu tips pe bon fără să-l ceară / Foto 1: Reddit.ro, Foto 2: pixabay.com

 

 


După ce a fost la o terasă din Piața Muzeului, Cluj-Napoca, un client s-a plâns că chelnerul i-a adăugat 10% bacșiș pe bonul fiscal fără să-l întrebe: „Tips-ul adăugat fără să ne spună... pentru că nu i-am specificat când am cerut nota cât tips vrem să lăsăm” . 

 


Atunci, clujeanul l-a confruntat pe chelner și a ajuns să plătească doar pentru consumație, fără bacșiș, potrivit postării sale de pe Reddit

Oricum, dacă ne uităm pe bonul respectiv, observăm că acel tips de 10% nici nu a fost calculat corect. Consumația era de 168 de lei, iar în mod normal 10% din această sumă înseamnă 16,8 lei. Ei bine, pe nota de plată, chelnerul a trecut că 10% „tips” înseamnă 21,20 de lei. 


CITEȘTE ȘI:
Legea bacșișului a fost promulgată. Care e suma MAXIMĂ care poate fi dată de clienți?
Un clujean sancționat pentru viteză excesivă când și-a dus soția să nască a fost iertat de judecători

 

Mai mulți internauți au comentat la postare de pe Reddit, unde s-au arătat surprinși de cele întâmplate, iar alții au fost mirați de prețurile ridicate. Printre comentarii se numără următoarele:


  • „- Baiatu' baiatu' , n-am comandat tips!”
  • „15 lei pentru o bere de 0,4l? N-am mai ieșit în oraș în ultimii ani, mai ales de când au crescut prețurile cu nesimțire, dar... 15 lei??? Pizza +40 lei??? Rămân fără aer...”
  • „Îi ceream alt bon, fără tips și dacă nu se conformau, mă ridicam și plecam de la masă fără să plătesc.”
  • „Mi se pare revoltător să ceară tips. Nu suntem în USA, au salarii minime pe economie și cu asta basta, nu le convine jobul, să-și caute altul la fel ca toți restul.”
  • „Te prinde încă o revoluție sau două până vine mâncarea, merg pe sistemul se naște un fraier în fiecare zi.”
  • „42 lei o pizza și încă îți cer bani pentru sos, ce scârboasă e horeca”
  • „Sincer, pentru ce și-a pus bacșiș? Că a servit câteva băuturi la suprapreț? Eu i-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate.” 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Localul Caro din centrul Clujului, ÎNCHIS de Protecția Consumatorilor și amendat cu 20.000 lei. Ce probleme s-au găsit?

Magazine Penny și Auchan din Cluj, AMENDATE de Protecția Consumatorului. Mizerie și produse de patiserie cu exces de condens, printre neregulile găsite

abonare newsletter