Timp Liber

Weekend cu ninsori, în zona de munte a Clujului. Unde este depus strat de zăpadă? - VIDEO

Strat generos de zăpadă, depus în mai multe stațiuni de la munte, din județul Cluj. Unde puteți merge în weekend pentru a vă bucura de zăpadă?

Weekend cu ninsori, în zona de munte a Clujului. FOTO: Cabana Moților-Facebook Weekend cu ninsori, în zona de munte a Clujului. FOTO: Cabana Moților-Facebook

 

 


În mai multe zone din județul Cluj, ziua de sâmbătă a adus un nou strat de zăpadă, de data aceasta ceva mai generos decât cel depus în urmă cu o săptămână. Filmările și fotografiile postate pe rețelele de socializare evocă peisaje desprinse parcă din povești. 

 


Pentru cei nerăbdători să pășească deja în sezonul rece, mai multe localități din zona de munte a Clujului pot deveni destinații pentru acest weekend.

La Vlădeasa încă ningea sâmbătă dimineață, iar ninsorile căzute în timpul nopții au acoperit dealurile și copacii cu un strat gros de zăpadă. Temperaturile vor scădea pe vârful Vlădeasa până în jurul valorii de -11 grade Celsius la noapte, iar maximele nu vor depăși -5, -6 grade Celsius. 


Zăpadă la Vlădeasa. FOTO: Captură foto/ live stream

Și la Răchițele, sâmbătă dimineață erau precipitații mixte și zăpadă. Un strat generos de zăpadă transformă și aici priveliștile într-unele fermecătoare. Aici, maximele nu vor depăși 0, 1 grade Celsius în weekend, iar minima înregistrată la noapte va fi de -6 grade.

Este zăpadă și la Mărișel, iar ninsorile vor continua în acest weekend. Temperaturile maxime nu vor depăși 0 grade Celsius, așadar clujenii se vor putea bucura de zăpadă pentru mai multe zile, în această zonă. Minimele vor scădea și până la -7 grade.


La Băișoara, sâmbătă a căzut prima ninsoare mai serioasă din sezon și totul este acoperit în alb. Ninsorile continuă sâmbătă, însă vremea se încălzește de duminică.

Vremea se răcește la final de săptămână, la Cluj-Napoca, și ar putea aduce primii fulgi de nea din acest sezon. Temperaturile vor crește ușor la începutul săptămânii viitoare. Potrivit prognozei Weather.com, sunt așteptate ninsori sporadice, cu depuneri de zăpadă sub 2 cm. Probabilitatea de ninsoare este 90%. Maxima nu va depăși sâmbătă 3°C, iar minimele vor scădea până la -2 grade Celsius. Vântul va sufla din direcția NV cu viteze între 15 şi 25 km/h. 


Duminică, cerul va fi în mare parte înnorat. Maxima urcă până în jurul valorii de 5°C, iar minima va fi de 0°C. Pe timpul nopții, vor fi fenomene de lapoviță. Probabilitatea de precipitații va fi de 80%.

Aproape jumătate din țară se află astăzi, 18 noiembrie, sub cod avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori şi viscol, în special în zona de munte, până mâine dimineață, 19 noiembrie, au anunțat meteorologii. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea în acest weekend? Temperaturile scad și pot apărea lapoviță și ninsoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter