Actualitate

Cum va fi vremea în acest weekend? Temperaturile scad și pot apărea lapoviță și ninsoare

Vremea se răcește la final de săptămână, la Cluj-Napoca, și ar putea aduce primii fulgi de nea din acest sezon. Temperaturile vor crește ușor la începutul săptămânii viitoare.

Cum va fi vremea în acest weekend? FOTO: Municipiul Cluj-Napoca/ Facebook Cum va fi vremea în acest weekend? FOTO: Municipiul Cluj-Napoca/ Facebook

 

 


Vreme rece la Cluj, sâmbătă și duminică. Potrivit prognozei Weather.com, sunt așteptate ninsori sporadice, cu depuneri de zăpadă sub 2 cm. Probabilitatea de ninsoare este 90%. Maxima nu va depăși sâmbătă 3°C, iar minimele vor scădea până la -2 grade Celsius. Vântul va sufla din direcția NV cu viteze între 15 şi 25 km/h. 

 


Duminică, cerul va fi în mare parte înnorat. Maxima urcă până în jurul valorii de 5°C, iar minima va fi de 0°C. Pe timpul nopții, vor fi fenomene de lapoviță. Probabilitatea de precipitații va fi de 80%.

Avertizări cod galben și portocaliu în mare parte a țării

Aproape jumătate din țară se află astăzi, 18 noiembrie, sub cod avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori şi viscol, în special în zona de munte, până mâine dimineață, 19 noiembrie, au anunțat meteorologii. 


Potrivit ANM, de astăzi, de la ora 8:00, şi până duminică, la ora 10:00, este în vigoare un cod galben de ninsori şi vânt, în jumătatea estică a teritoriului şi la munte. Aici, vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25 – 35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică pe arii restrânse lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55 – 65 km/h. 


În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60 – 80 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte, adaugă meteorologii. De asemenea, de la ora 14:00, şi până mâine, la ora 10:00, va intra în vigoare un cod portocaliu de vânt şi viscol în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-110 km/h. Va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. 

Codul galben de ninsori şi vânt este valabil de sâmbătă, ora 8:00, până duminică, ora 10:00. Codul portocaliu de vânt şi viscol este valabil de sâmbătă, de la ora 14:00, şi până duminică, ora 10:00. Al doilea cod portocaliu, de data aceasta de intensificări ale vântului, va fi valabil de la ora 18:00 până mâine, la ora 10:00 în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi bazinul vestic al Mării Negre. Astfel, în aceste zone vântul va sufla cu rafale în general de 85 – 90 km/h, iar în Dobrogea de peste 100 km/h. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoză meteo pentru două săptămâni. Vreme ploioasă, temperaturile scad până la 5 grade

abonare newsletter