Timp Liber

Sănătate și relaxare în aer liber, la Cluj! Stațiuni balneare din județ și afecțiunile pe care le tratează.

Mai multe stațiuni balneare și montane, destinații turistice specializate în oferirea de tratamente medicale și terapeutice, pot fi vizitate la Cluj, pentru o doză de relaxare și sănătate.

Băile Cojocna, oază de relaxare și sănătate. FOTO: Facebook/ Băile Cojocna Băile Cojocna, oază de relaxare și sănătate. FOTO: Facebook/ Băile Cojocna

 

 


Peisajele pitorești și locațiile inedite din județul Cluj atrag an de an tot mai mulți vizitatori. Indiferent că ești localnic sau turist, zona îți oferă o mulțime de variante prin care te poți bucura de timpul tău liber – chiar în inima naturii.

 


Pe raza județului Cluj există mai multe stațiuni balneare și montane care, pe lângă oportunitățile de relaxare pe care le pun la dispoziția vizitatorilor, sunt de asemenea benefice pentru sănătate.

Iată o serie de stațiuni din Cluj, recunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății și bunăstării, potrivite pentru o „escapadă” de weekend:


Băile Cojocna 

Situat la 25 de km de Cluj-Napoca, centrul spa pune la dispoziția turiștilor două lacuri care au fost transformate în băi de sare și care sunt vizitate de oameni vara, iar pentru anotimpul rece există o piscină interioară cu apă sărată. Pe lângă activitățile de relaxare, băile sunt recomandate și pentru tratarea următoarelor afecțiuni: reumatism cronic, boli neurologice, boli ginecologice, dermatită cronică și afecțiuni musculo-scheletice

Băile Cojocna, oază de relaxare și sănătate. FOTO: Facebook/ Băile Cojocna

Băile sărate Turda 

Lacurile sărate Turda s-au format pe un masiv de sare, cele mai importante dintre acestea fiind lacul Roman și lacul Durgău, datorită cărora, în jurul anului 1840 au fost înființate Băile Sărate Turda. În proximitatea ștrandului Roman, turiștii se pot bucura de o bază de tratament care funcționează pe tot parcursul anului. Aici sunt evidențiate proprietățile terapeutice ale băilor sărate prin tratamente pentru: reumatism, sechele post-traumatice, afecţiuni ale sistemului nervos, tulburări de circulaţie periferică, afecţiuni respiratorii cronice


Băile sărate Turda, tratament natural pentru reumatism. FOTO: baileturda.ro

Parcul balnear Toroc 

Inaugurat în 2010, oferă numeroase activități de relaxare, potrivite pentru toate vârstele. Printre acestea aveți posibilitatea de a vă bucura de piscină, un lac, plajă, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, restaurante și terase. 

Parcul balnear Toroc, potrivit pentru toate vârstele. FOTO: Facebook/ Parc Balnear Toroc Dej

Stațiunea Beliș – Fântânele 

Aflată pe malul lacului Beliș, la o altitudine de aproximativ 1000 m, în comuna Râșca, stațiunea Beliș este o stațiune climaterică de interes local. Destinația este la mare căutare, atât pentru oportunitățile de relaxare și odihnă, cât și pentru drumețiile și traseele pe care le poți face în zonă. 


Stațiunea Beliș, la mare căutare. FOTO: clujtourism.ro

Între anii 1970-1974, satele aflate pe valea Someşului Cald au fost strămutate, oamenii fiind nevoiţi sa îşi parăsească gospodăriile. În verile secetoase, atunci când debitul lacului este foarte mic, se pot observa ruinele bisericii din Giurcuţa de Jos.

Stațiunea Muntele Băișorii 

Staţiunea este situată la poalele Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul râului Iara, la o altitudine cuprinsă între 1200-1400 m, oferind o priveliște panoramică deosebită. Avantajul acesteia este că poate fi vizitată pe tot parcursul anului, datorită activităților de care te poți bucura indiferent de vreme. În perioada caldă, stațiunea este frecventată mai ales pentru peisajele pitorești, dar și pentru traseele montane care pot fi folosite pentru ciclism montan și drumeții. 

Staţiunea Muntele Băișorii  este situată la poalele Muntelui Mare din Munţii Apuseni. FOTO: visitcluj.ro

Material realizat de Anamaria Vîrlan, studentă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, anul II.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cheile Turenilor, destinație de weekend pentru iubitorii de aventură și natură

abonare newsletter