Timp Liber

Căldura e mare! Șase stațiuni aproape de Cluj unde poți merge la scăldat și la plajă

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și caniculă în aceste zile, așa că vremea e numai bună de petrecut la ștrand, departe de grijile cotidiene.

La scăldat la Băile Figa / Foto: Facebook - Băile Figa La scăldat la Băile Figa / Foto: Facebook - Băile Figa

 

 


Căldura e mare în aceste zile, iar meteorologii au anunțat caniculă și temperaturi care pot să ajungă până la 37 de grade chiar și în județul Cluj. Aceasta ar putea fi cea mai călduroasă perioadă din acest sezon. 

 


Iată șase destinații la mai puțin de 100 de kilometri de Cluj, unde poți merge să te relaxezi cu familia sau cu prietenii, în aceste zile caniculare. Ia cu tine loțiunea de soare și prosopul și profită de această vreme la scăldat sau plajă.

Băile Boghiș

Băile Boghiș, stațiunea balneoclimaterică cu caracter permanent este situată în comuna Boghiș, județul Sălaj. Pe lângă poziția pitorească de care beneficiază, precum și prezența apelor termale, locația se numără printre preferatele multor turiști, care an de an se îndreaptă încolo. Stațiunea este alimentată de 3 foraje cu apă rece (potabilă) și 3 foraje cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonate, iodurate, clorurate și termale cu temperatura de +42 grade Celsius. Aceasta este deschisă zilnic între orele 8:30 și 21:00. Verifică tarifele aici


Foto: Facebook - Băi Boghiș

Băile Cojocna

La doar 25 de km de Cluj, în comuna Cojocna, se află o altă stațiune balneo-climaterică, și anume Băile Cojocna. În trecut, locul era destinat exploatărilor de sare, dar ulterior, pe locul acestora s-au amenajat mai multe băi calde. Practic, fostele mine de sare au fost transformate în băi cu ape curative. Orarul este, de luni până duminică, între orele 08:00-21:00. Vezi aici prețurile.

Foto: Facebook - Băile Cojocna 

Parc Balnear Toroc Dej

Parcul Balnear Toroc este situat în Dej pe Dealul Cabdicului, la 60 de km de Cluj. Principala atracție a complexului o reprezintă lacul cu apă sărată, dar nici piscinele exterioare pentru adulți și copii nu sunt tocmai de ignorat. Potrivit programului de pe pagina de Facebook, Parcul Balnear Toroc este deschis luni între orele 10:00-20:00, iar de marți până duminică între orele 08:00-20:00. Vezi aici tarifele.


Foto: Parc Balnear Toroc Dej - Facebook

Băile Figa

Băile Figa, staţiune inaugurată în anul 2010 printr-un proiect cu fonduri europene implementat de administraţia oraşului Beclean, beneficiază de bazine de înot cu apă dulce şi apă sărată, un lac sărat, o zonă de cură cu aerosoli salini, tratamente cu nămol, un aqualand, piscine interioare, plaje cu iarbă şi cu nisip, terenuri de fotbal şi de tenis, o zonă pentru picnic şi terase unde se poate servi masa. De asemenea, în jurul parcului balnear s-au construit numeroase cabane şi case de vacanţă, care pot fi închiriate de turişti. Vezi aici prețurile. 

Foto: Facebook - Băile Figa

Sun Tropez - Piscină Sălicea

Sun Tropez se află la 15 km de Cluj-Napoca, în Sălicea, și este deschisă zilnic, în intervalul 9:00 – 21:00. Clienții au la dispoziție  șase piscine structurate astfel: 2 piscine pentru copii până în 5 ani, o piscină pentru copii între 5 și 12 ani, o piscină mixta pentru adolescenți și adulți și 2 piscine doar pentru adulti (18+), cu două tipuri de plajă (iarba si dale) și tun de spuma. Ei sunt cunoscuți pentru petrecerile lor. Accesul în locație se poate face pe bază de rezervare online. Vezi ce prețuri sunt aici.


Foto: Facebook - Sun Tropez - Piscina Salicea

Ștrand Durgău Salina Turda

Ștrandul Durgău Turda este un ștrand cu apă sărată unde vă puteți oferi acele câteva momente de relaxare atât de necesare într-un cadru natural liniștit. Fiind amenajat în jurul Lacului Ocnei și al Lacului Rotund, are un conținut ridicat de sare gemă, fapt ce a ajutat la valorificarea potențialului terapeutic al zonei. Recent, ștrandul a fost reamenajat, iar cei care îi „trec pragul” se vor putea bucura de: zone de plaja extinse, pontoane recondiționate, mobilierul din lacuri restaurat, dușuri noi și altele. Ștrandul Durgău își va deschide porțile luni, 17 Iulie, începând cu ora 8:30. Va funcționa zilnic între orele 8.30 - 21.00. Vezi aici tarifele.

Foto: Ștrand Durgău Salina Turda - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi de peste 30 grade. TOP 8 locuri din Cluj-Napoca perfecte pentru un picnic sau o plimbare alături de cei dragi

Lacuri în apropiere de Cluj-Napoca. Unde poți ieși la pescuit sau la picnic și plajă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter