Timp Liber

Tarife mai mari la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea

Consiliul Județean Cluj va majora tarifele la Muzeul Memorial „Octavian Goga″ din Ciucea. Taxele și tarifele nu au mai fost actualizate din 2010.

Muzeul Memorial „Octavian Goga″. Sursă foto transilvaniareporter.ro Muzeul Memorial „Octavian Goga″. Sursă foto transilvaniareporter.ro

 

Muzeul Memorial „Octavian Goga″ este o instituție publică de interes județean, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj. 


„Tarifele propuse au fost corelate cu rata inflației, nivelul salariului minim și cu costurile materialelor de pe piață (…) Obiectul principal de activitate al muzeului este colecţionarea, conservarea, cercetarea, restaurarea, comunicarea şi expunerea, în scopul cunoaşterii, educării şi recreerii, a mărturiilor materiale şi spirituale ale vieţii şi operei poetului Octavian Goga. Muzeul este o instituţie de cultură, ale cărei cheltuieli de funcţionare şi capital se finanţează din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul local al judeţului Cluj. Majorarea tarifelor este necesară în vederea oferirii vizitatorilor muzeului unei atmosfere plăcute și primitoare, a unui mediu excepțional de vizitare și expunere, prin recondiționarea parchetului, refacerea sistemului de iluminat, reamenajarea și reparația clădirilor și a spațiilor destinate activităților cultural-educative și literar-artistice (inclusiv reconstruirea Teatrului de Vară), achiziționarea scaunelor, băncilor, echipamentelor tehnice destinate îmbunătățirii sonorizării și videoproiectării”, transmite Consiliul Județean Cluj.

Noile tarife vor fi: 


  • Bilet intrare adulți – 10 lei/persoană
  • Bilet intrare pensionari (redus 50%) – 5 lei/persoană
  • Bilet intrare preșcolari, elevi, studenți, persoane cu handicap – 2,50 lei
  • Taxă fotografiere (fără blitz/trepied) inclusiv cu telefonul mobil – 20 lei/persoană
  • Taxă filmare (video) – 150 lei/persoană

„Prețul biletului de intrare la Muzeul Memorial «Octavian Goga»  include ghidajul. Pentru anul fiscal 2022,  managerul muzeului a apreciat realizarea de venituri proprii în sumă de 46.000 lei. Ca urmare a noilor tarife, se estimează o majorare a acestora cu  un procent cuprins între 25% și 30%”, transmite forul județean.

Muzeul memorial „Octavian Goga” se află chiar la marginea localităţii clujene Ciucea şi se întinde pe domeniu de aproximativ 24 de hectare, care i-a aparţinut fostului poet şi prim-ministru al României.


În luna august, Consiliul Județean Cluj anunța că demarează lucrări de restaurare a Muzeului „Octavian Goga”. 

CITEȘTE ȘI:

Muzeul „Octavian Goga” de la Ciucea intră în reabilitare

Consiliul Județean, proprietar în acte al Muzeului „Octavian Goga” din Ciucea

Decizie DEFINITIVĂ a instanței: Castelul și domeniul lui Octavian Goga de la Ciucea rămân în proprietatea Consiliului Județean Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter