monitorulcj.ro Menu

Turnurile Clujului, restaurate în ritm de Ev Mediu

Din cele 20 de turnuri de apărare ale vechiului Cluj, doar două mai sunt în picioare, iar din alte două turnuri se păstrează doar rămăşiţe.Turnul Croitorilor a fost reabilitat abia în 2009, pentru Turnul Pompierilor se caută soluţii încă din anii ’80, iar urmele zidurilor de apărare care se mai păstrează sunt ascunse în câteva curţi din centru.

Seară de dans şi Artă Dramatică, la Turnul Croitorilor

Şi în această lună, Centrul Cultural „Petre Ţuţea”, în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca şi Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, invită publicul clujean – ca de obicei în ultima luni a lunii – pe 25 mai, începând cu ora 18:00 la ediția din Prier a proiectului „Seară de Dans și Artă Dramatică” (SeDAD) ce se desfășoară în Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” situat pe strada Baba Novac, la numărul 35.

Seară de dans și artă dramatică la Turnul Croitorilor

Centrul Cultural Petre Ţuţea, în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca şi Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia, invită publicul clujean luni, 27 aprilie 2015, începând cu ora 18.00 la ediția din Prier a proiectului Seară de Dans și Artă Dramatică (SeDAD) ce se desfășoară în Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor.

Clujenii sunt invitaţi la o seară de dans și artă dramatică la Turnul Croitorilor

Centrul Cultural Petre Ţuţea, în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca şi Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia, invită publicul clujean luni, 30 martie 2015, începând cu ora 18.00 la ediția din Mărțisor a proiectului Seară de Dans și Artă Dramatică (SeDAD) ce se desfășoară în Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor.

Tradiția săsească, promovată la Turnul Croitorilor

Centrul Cultural Petre Ţuţea invită clujenii să participe, în perioada 24-28 februarie 2015, la o manifestare culturală în cadrul căreia este promovată tradiția săsescă a fasching-ului, în forma sa medievală, ca parte a patrimoniului cultural comun. săsească

Seară de dans și artă dramatică în Turnul Croitorilor

Centrul Cultural Petre Ţuţea invită publicul clujean luni, 23 februarie 2015, începând cu ora 18:00, să participe la ediția din Făurar a proiectului „Seară de Dans și Artă Dramatică” (SeDAD) ce va avea loc în Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor.

Seară de dans și artă dramatică la Turnul Croitorilor

Centrul Cultural Petre Ţuţea, în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca şi Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia, invită publicul clujean luni, 24 noiembrie 2014, începând cu ora 18.00 la ediția din Brumar a proiectului Seară de Dans și Artă Dramatică (SeDAD) ce se desfășoară în Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor.