monitorulcj.ro Menu

Pe ultima sută de metri. Controversata taxă specială RATUC a fost aprobată

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat, luni, taxa specială de transport, taxă ce a stârnit numeroase discuţii şi atacuri la şedinţa precedentă, culminând cu părăsirea şedinţei de către consilierii USL. Astfel, de la 1 ianuarie, RATUC va institui o taxă specială la tariful biletului/ abonamentului pentru achiziția de mijloace de transport în comun. Această taxă specială va fi în cuantum de 6,65%.

PDL Cluj: Lovitură dură pentru transportul metropolitan. Consilierii USL îşi bat joc de clujeni

În şedinţa de Consiliu Local, consilierii locali ai USL au votat împotriva proiectului de modernizare a transportului în comun. Proiectul RATUC prevedea instituirea unei cote de 6,65% pentru constituirea sursei de finanțare a investițiilor pentru achiziția mijloacelor de transport public moderne cu un confort sporit, mai puțin poluante și cu un consum energetic redus.

Uioreanu: primarii au fost „fentați”, promisiunile RATUC de preluare a traseelor au fost doar păcăleli

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a reacţionat dur după ce reprezentanţii RATUC Cluj-Napoca vor să instituie o taxă specială de transport pentru achiziţionarea unor autobuze noi. „Știrea că RATUC solicită Consiliului Local Cluj-Napoca să-i aprobe instituirea unei noi taxe ne-a luat prin surprindere, mai ales când am aflat de ce este nevoie de acest nou bir impus clujenilor”, a comentat Uioreanu.