Politică

Consilierii locali PDL Cluj-Napoca cer liderilor USL sancţionarea consilierilor locali USL

Grupul consilierilor locali ai PDL Cluj-Napoca au solicat liderilor USL de la nivelul municipiului şi al judeţului Cluj sancționarea consilierilor locali USL care „refuză în mod repetat apărarea intereselor clujenilor și nu fac nimic altceva decât să saboteze interesul public și dezvoltarea unui transport în comun modern”.

Într-un comunicat de presă de luni, consilierii locali ai PDL Cluj-Napoca arată faptul că după ce au votat împotriva proiectului de modernizare a transportului în comun în şedinţa de Consiliu local din data de 11 decembrie, consilierii locali USL Cluj recidivează. 

„Aceștia vor să aducă firme private de transport în Cluj-Napoca, prin intermediul cărora să obțină profit pe spatele clujenilor, ignorând investițiile făcute din bani publici în modernizarea transportului în comun. Astfel, în ședința de Consiliu local din data de 30 decembrie, consilierii USL au votat, din nou, împotriva proiectului de modernizare a transportului în comun, care prevedea instituirea unei cote de 6,65% pentru constituirea sursei de finanțare a investițiilor pentru achiziția mijloacelor de transport public moderne cu un confort sporit, mai puțin poluante și cu un consum energetic redus, fără majorarea tarifelor la bilete. De asemenea, consilierii USL au cerut în mod indirect măsuri care să favorizeze firmele private de transport, dorind, probabil, ca și clujenii să sufere precum locuitorii din Florești din cauza FANY. După ce USL a blocat în Consiliul Județean Cluj extinderea și modernizarea transportului în comun la nivel metropolitan, consilierii USL continuă să pună piedici dezvoltării unui sistem integrat de transport în comun, favorizând companiile private și clientela politică”, se arată în documentul citat.


Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat, luni, taxa specială de transport, taxă ce a stârnit numeroase discuţii şi atacuri la şedinţa precedentă, culminând cu părăsirea şedinţei de către consilierii USL. Astfel, de la 1 ianuarie, RATUC va institui o taxă specială la tariful biletului/ abonamentului pentru achiziția de mijloace de transport în comun. Această taxă specială va fi în cuantum de 6,65%.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru, şase împotrivă şi patru abţineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter