monitorulcj.ro Menu

Regizorul Lucian Pintilie a murit

Regizorul Lucian Pintilie a murit miercuri, la ora 21,00, la Spitalul Elias din Capitală, a confirmat, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Radu Mihăileanu: Niciodată nu încerc să transmit mesaje prin filme

Regizorul şi scenaristul Radu Mihăileanu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), că munca sa pe platourile de filmare reprezintă o continuare a muncii tatălui său, cu care are ”o relaţie foarte strânsă” şi care vine cu el ”peste tot în lume”, oriunde ar filma, ”ţine şi un fel de discurs şi binecuvântează filmul”.

Thomas Ciulei: Ce se întâmplă acum în România este o mizerie, CNC desfiinţează producătorii

Regizorul şi producătorul Thomas Ciulei cere Ministerului Culturii să pună la punct un plan de restaurare a filmelor de patrimoniu şi să facă demersuri pentru ca Televiziunea Română să-şi achite obligaţiile financiare faţă de producătorii de film. Totodată, el este de părere că Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) este un organism care desfiinţează producătorii şi că “dacă nu dăm şansa tinerilor producători să debuteze, tăiem şansa unei generaţii întregi”.

Regizorul Mircea Daneliuc, celebrat la TIFF 2015

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2015, la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul "Cursa", urmând să îi fie dedicată o amplă retrospectivă cuprinzând 12 filme.

Regizorul Dinu Cocea a decedat

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat fiica artistului, Oana Cocea.