monitorulcj.ro Menu

EXCLUSIVITATE Soluție „din joben”! Consiliul Județean renunță la rampa de la Feleacu și vrea să ducă gunoiul la Săvădisla!

Consiliul Județean a propus înființarea unei rampe temporare de gunoi nu la Feleacu, ci la Săvădisla. Varianta are mai mulți opozanți decât adepți, singurii care o îmbrățișează fiind funcționarii din CJ și prefectul. Soluția „de urgență” a Consiliului Județean ridică mai multe probleme: De ce acum? De ce trebuie o firmă nouă, mai ales una care abia acum se autorizează? De ce s-ar opune Boc, știut fiind că municipiul ar fi cel mai afectat de o criză a gunoaielor?

Comuna Feleacu nu şi-a dat acordul pentru construirea rampei temporare de deşeuri

Consilierii locali din comuna Feleacu au respins în majoritate covârşitoare să-şi dea acordul pentru construirea unei rampe temporare de depozitare de deşeuri. Conducerea Consiliului Judeţean consideră toată situaţia “un şantaj” şi spune că pentru moment nu există alte soluţii. Salprest Rampă a anunţat că de mâine se va închide rampa de gunoi, iar gunoaiele urmează să fie duse la Alba Iulia, ceea ce va presupune costuri mai mari pentru populaţie.

Feleacu cere o redevenţă dublă pentru terenul viitorului Centru de Deşeuri faţă de evaluarea Consiliului Judeţean Cluj

Comuna Feleacu a cerut Consiliului Judeţean plata unei redevenţe de peste un milion de euro pentru cele 60 de hectare unde va fi construit Centrul de Deşeuri. Evaluarea făcută de Consiliul Judeţean Cluj arată, în schimb, o sumă mult mai mică. Problema este departe de a fi rezolvată, iar comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene prin refuzul de a-şi da acordul pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri.

Prima zi în care clujenii au rămas cu gunoiul în faţa casei. Cum tratează CJ Cluj problema: Ne bucurăm că afară sunt 15 grade Celsius şi nu 29. Celulă de criză la Prefectură

Şedinţă de urgenţă la Prefectura Cluj în încercarea de a găsi o rezolvare la criza gunoaielor, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a cerut convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi decretarea stării de urgenţă. “E o criză iminentă, astăzi avem noroc că sunt 15 grade Celsius afară şi nu 29 de grade cum a fost ieri. Oricând, poate izbucni o epidemie”, a comentat Vakar.

De astăzi nu se mai ridică gunoiul. Primăria Feleacu îi dă cu flit Consiliului Judeţean: REFUZĂ să-şi dea acordul pentru rampa temporară de depozitare, în ciuda redevenţei

Comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene, chiar dacă Consiliul Judeţean Cluj a acceptat ca pentru obţinerea acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri. De mâine, Salprest Rampă va închide rampa de gunoi. Nici până în ziua de astăzi, consilierii locali din Feleacu nu s-au întrunit pentru a autoriza construirea rampei temporare de deşeuri. Preşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, e decis să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Consiliul Judeţean, obligat de comuna Feleacu să plătească o redevenţă pentru terenul viitorului Centru de Deşeuri. Rampa de gunoi de la Pata Rât se închide definitiv

Comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene şi a cerut Consiliului Judeţean Cluj, ca în schimbul administrării terenului şi a obţinerii acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri. Salprest Rampă a anunţat, din nou, că de săptămâna viitoare va închide rampa de gunoi.

Află care sunt principalele modificări fiscale din 2014

Taxarea suplimentară a carburanților, creşterea redevenţelor cu 25%, impozitarea altor construcţii decât clădirile sau Introducerea CASS sunt doar câteva dintre modificărie fiscale ale anului 2014.