Actualitate

Feleacu cere o redevenţă dublă pentru terenul viitorului Centru de Deşeuri faţă de evaluarea Consiliului Judeţean Cluj

Comuna Feleacu a cerut Consiliului Judeţean plata unei redevenţe de peste un milion de euro pentru cele 60 de hectare unde va fi construit Centrul de Deşeuri. Evaluarea făcută de Consiliul Judeţean Cluj arată, în schimb, o sumă mult mai mică. Problema este departe de a fi rezolvată, iar comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene prin refuzul de a-şi da acordul pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri.

În luna mai, comuna Feleacu  a cerut Consiliului Judeţean Cluj, ca în schimbul administrării terenului şi a obţinerii acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri.

Atât comuna Feleacu, cât şi Consiliul Judeţean Cluj au apelat la evaluatori care să stabilească care esre preţul corect pentru plata redevenţei. Dacă evaluatorii Consiliului Judeţean au stabilit un preţ de 1,16 euro/mp, evaluatorilor comunei Feleacu le-a ieşit o sumă dublă.


“Pot să vă spun că evaluarea care ne-a ieşit nouă, Consiliului Judeţean, este la jumătate de preţ faţă de cea de la Feleacu. Am avut ieri o discuţie cu primarul comunei Feleacu, de faţă au fost şi cei doi evaluatori, joi, dânsul va avea o şedinţă de Consiliu Local şi miercuri după amiază vom stabili împreună, de comun acord, ceea ce va fi introdus pe ordinea de zi. Logic este ca suma cea mai mică din evaluare să fie plătită. Suma pe care evaluatorul Consiliului Judeţean a dat-o este suma pe care comuna Feleacu a cerut-o în urmă cu un an, 1,16 euro/mp, dacă nu greşesc. Ştiu că este jumătate din evaluarea Consiliului Judeţean faţă de evaluarea comunei Feleacu. Sunt ferm convins că vor înţelege că nu putem să riscăm nimic, că trebuie să respectăm legea, să facem o analiză asupra celor ce au făcut evaluatorii. Va fi plătit preţul cel mai mic pentru că sunt bani publici, nu ne putem bate joc şi nu putem risca, Consiliul Judeţean, să plătească o sumă care nu este fundamentată. Nu este un război între noi şi ei. Noi suntem bucuroşi că nu trebuie să dăm suma care le-a ieşit lor. Totul este în interesul cetăţenilor şi nu ne permitem să intervină disensiuni între Consiliul Judeţean şi comuna Feleacu. Ei au joi şedinţă ordinară de Consiliu Local, am vrea să intre acest proiect pe ordinea de zi, iar noi vineri să facem o şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean. Evaluarea noastră a ieşit la suma de 750.000 de euro şi lor le-a ieşit 1.400.000 de euro”, a declarat Mihai Seplecan, preşedintele CJ Cluj.

Seplecan mai spune că în momentul de faţă gunoaiele nu mai pot fi depozitate niciunde, pentru că nu mai există nicio groapă temporară nici la Cluj-Napoca.


“Această sumă care a ieşit din partea Consiliului Judeţean este suma pe care dânşii (n.red. comuna Feleacu) au cerut-o în primă fază, ba chiar au cerut mai puţini bani. Putem să facem o hârtie separat prin care Consiliul Judeţean se obligă ca peste 3 ani, de exemplu, să mai facem o evaluare. Dacă va fi mai mare să venim cu acea sumă”, a completat Seplecan.

abonare newsletter