monitorulcj.ro Menu

Piesă interzisă în comunism, pusă în scenă în premieră mondială la Sebeş: “Ani de zile, în mod dramatic, opera lui Blaga a fost ştearsă din minţile oamenilor”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, organizat la Sebeș, a adus pentru prima dată pe scena teatrului românesc postdecembrist piesa „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga, un spectacol eveniment cu o distribuție impresionantă de actori premiați la festivaluri internaționale și soliști de muzică tradițională românească și de operă.

Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus susțin copiii cu autism

Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus îi invită pe clujeni să susțină copiii cu autism din Cluj-Napoca. Artiștii participă la spectacolul caritabil „Te iubesc!”, organizat de Asociația Autism Transilvania (AAT) în 17 octombrie, de la ora 19.00, la sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca.

Grigore Leşe aduce “Hori de primăvară” la Cluj-Napoca

Cunoscutul artist român Grigore Leşe va sustine sâmbătă, 7 martie 2015, de la ora 19:30, un concert la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în cadrul primului său turneu naţional din acest an, “Hori de primăvară”.

Concert de Crăciun la Sala Polivalentă Cluj

Realizat în premieră națională, evenimentul aduce pentru întâia oară un spectacol liric pe scena nou înființatei Săli Polivalente clujene, oferind publicului ocazia de a se bucura de un spectacol impresionant.

Cel mai strălucitor concert de Crăciun, așteptat la Sala Polivalentă a Clujului

Noua Sală Polivalentă din Cluj se pregătește de găzduirea unui grandios și strălucitor concert de Crăciun. În data de 19 decembrie, clujenii sunt așteptați să ia parte la primul spectacol liric organizat de Opera din Cluj pe scena Polivalentei. Invitații speciali ai serii vor fi Marcel Pavel și Grigore Leșe.

Expoziții și o conferință internațională pe tema Primului Război Mondial la UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai, alături de Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române și Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Republicii Moldova organizează, în perioada 3 - 4 iunie 2014, conferința internațională „Primul Război Mondial. Perspectivă istorică şi istoriografică” precum și două expoziții pe aceeași temă. Manifestările au loc cu ocazia a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial.