Actualitate

Cel mai strălucitor concert de Crăciun, așteptat la Sala Polivalentă a Clujului

Noua Sală Polivalentă din Cluj se pregătește de găzduirea unui grandios și strălucitor concert de Crăciun. În data de 19 decembrie, clujenii sunt așteptați să ia parte la primul spectacol liric organizat de Opera din Cluj pe scena Polivalentei. Invitații speciali ai serii vor fi Marcel Pavel și Grigore Leșe.

Cu ocazia spectacolului de Crăciun din 19 decembrie, organizatorii promit un eveniment de splendoare unică, realizat în premieră națională, care să reunească cu succes multiple genuri muzicale.

Pe o regie artistică de operă, colind și dans, seara dedicată sărbătorilor de iarnă, va aduce pe aceeași scenă pe soliștii, orchestra, corul și corpul de balet al Operei Cluj-Napoca Invitații extraordinari ai serii vor fi Grigore Leșe și Marcel Pavel.


Repertoriul, variat, are să  cuprindă momente din creațiile lirice ale operelor lui Giuseppe Vedri, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Jacques Offenbach sau Johann Strauss. La eveniment vor lua parte și Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj și Ansamblul Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „ Octavian Stroia”.

Proiectul este finanțat de Primăria Cluj-Napoca, fiind realizat în parteneriat cu Asociația „Fidelia- bucuria operei”.


Organizatorii au declarat că pentru această ocazie va fi construită o scenă specială. Aceasta va fi etajată pe mai multe niveluri și va conține un tunel de acces din mijlocul căruia artiștii își vor face apariția. Bazându-se pe vânzările din ultimele zile, pe lângă cele aproximativ 6000 de locuri ale Sălii Polivalente, organizatorii pregătesc 500 de scaune suplimentare.

„În 95 de ani de existență, Opera din Cluj nu a avut un spectacol de așa avergură și dificultate. Au existat multe discuții în legătură cu programul, spațiul pe care îl folosim și ce am putea oferi publicului. Am încercat să asigurăm o formulă care să acopere toate nevoile”, a delcarat  Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Naționale din Cluj. 

abonare newsletter