Actualitate

Concert de Crăciun la Sala Polivalentă Cluj

Realizat în premieră națională, evenimentul aduce pentru întâia oară un spectacol liric pe scena nou înființatei Săli Polivalente clujene, oferind publicului ocazia de a se bucura de un spectacol impresionant.

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca orgnizează “cel mai grandios, strălucitor și magic” concert de Crăciun al anului, susținut vineri, 19 decembrie, ora 19.00,  la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Invitații speciali ai evenimentului sunt distinșii artiști Grigore Leșe și Marcel Pavel.

Pe o regie artistică spectaculoasă de operă, colind şi dans,  serata dedicată sărbătorilor de iarnă va reuni într-un spectacol unic desăvârșit Soliștii, Orchestra, Corul şi Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, cu participarea extraordinară a artiștilor invitați  Grigore Leşe şi Marcel Pavel,  acompaniaţi de Corul de copii ”Junior VIP” și Ansamblul  Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică  „Octavian Stroia”.  


Organizatorii au declarat că spectacolul constitue o multiplă premieră, beneficiind de un efort tehnic excepțional și o regie unică, personalizată întocmai pentru a satisface gusturile publicului larg clujean: o scenă special construită la fața locului, dispusă pe mai multe nivele, cu un tunel de acces din mijlocul căruia artiștii își vor face apariția în impresionantul cadru ce include, de asemenea, în formulă completă corul și orchestra, alături de ansamblul de balet al teatrului liric clujean. 

Alături de consacrații artiști ai Operei Naționale Clujene, invitații speciali aduc o notă desăvârșită serii, prin acordurile tradiționale, arhaice autentice ale lui Grigore Leșe și elegantul stil pop-clasic caracteristic lui Marcel Pavel. Vor fi, de asemenea, prezenți soliștii Cosmin Ifrim și Zoltan Nagy, sosiți anume din străinătate pentru această ocazie.


“Alegerea soliștilor nu a fost deloc întâmplătoare, spectacolul oferind un mix inedit, ce conține atât muzică lirică, cât și canzonete, dar și muzică tradițională.   Concertul va emana inegalabila strălucire şi bucurie a  Crăciunului, prin împletirea celor mai frumoase arii din repertoriul liric universal al compozitorilor Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Jacques Offenbach, Johann Strauss, Franz Lehár și a celor mai îndrăgite canzonete și musical-uri, completate de colinde tradiţionale autentice şi clasicele cântece europene de sărbători, într-un spectacol în distinsul stil vienez. În cei 95 de ani de activitate ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, acesta este primul proiect de o asemenea anvergură și dificultate ce se bucură de un mare entuziasm, atât din partea organizatorilor și a publicului, precum și din partea artiștilor invitați care se reîntorc cu aceeași afecțiune la Cluj”, spun organizatorii.

Parte a proiectului cultural ”Opera pentru Cetate”, susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, acest concert de Crăciun completează repertoriul reușitelor lirice  începute cu ocazia sărbătorilor de iarnă ale anului trecut și continuate prin succesul fulminant al operei Aida, regizată în aer liber în Piața Unirii din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter