monitorulcj.ro Menu

Filme vizionate din piscină şi invitaţi de marcă la TIFF 2015

Cel mai mare festival de film din România începe peste 10 zile la Cluj-Napoca. Între 29 mai și 7 iunie, Festivalul Internaţional de Film Transilvania va aduce cele mai bune filme recente, concerte cu trupele momentului, expoziții, masterclass-uri, dezbateri și petreceri. 222 de producții din peste 50 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini vor ajunge la Cluj în timpul evenimentului.

Clujenii au „recucerit” Depozitul de Filme - FOTO și VIDEO

După ani de ruină și neglijare, Depozitul de Filme a devenit un spațiu al culturii, deschis publicului care a contribuit la salvarea și punerea sa în valoare. Duminică, într-o zi plină de soare și bună dispoziție, Depozitul și-a deschis porțile pentru opt ore de animație susținută de artiști locali.

Peste 60 de voluntarii au dat o nouă înfățișare Depozitului de filme - FOTO

Peste 60 de voluntari și-au petrecut ziua de sâmbătă, 18 octombrie la Depozitul de Filme, colorand pereții în bandă desenată și bricolând mobilier de grădină. Cel mai nou spațiu de petrecere a timpului liber din oraș, Depozitul de filme, a a avut de inaugurarea oficială duminică, 19 octombrie.

Depozitul de Filme își deschide porțile

Duminică, 19 octombrie, va avea loc deschiderea oficială a Depozitului de Filme din Cluj-Napoca. Fostul depozit al RADEF RomâniaFilm a trecut prin transformări majore în ultimele luni: spațiul a fost igienizat și împrejmuit, vegetația sălbatică crescută în timp a fost toaletată, molozul îndepărtat, iar clădirile au trecut prin reparații de urgență care să permită desfășurarea unor evenimente în condiții de siguranță. De asemenea, au fost amenajate alei de acces, iar pelicula aruncată pe jos a fost colectată și depozitată.