Actualitate

TIFF: Târg, grădină de vară, teatru, concerte şi expoziţii, între 3 şi 7 iunie, la Depozitul de Filme

Campania de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme din 2014 a contribuit la reactivarea spaţiului clujean, care va deveni, anul acesta, între 3 şi 7 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, un spaţiu de joacă, târg, grădină de vară, teatru, concerte şi expoziţii.

După ce, în 2011, a făcut senzaţie în Piaţa Unirii din ‎Cluj, în deschiderea festivalului, trupa Compagnie des Quidams se întoarce la TIFF, care se va desfăşura în perioada 29 mai - 7 iunie, la Cluj-Napoca, cu un nou spectacol muzical şi vizual unic: "FierS à Cheval". Un fragment va fi prezentat în deschiderea oficială, pe 29 mai, începând cu ora 20.45, în Piaţa Unirii, iar spectacolul integral poate fi savurat la Bonţida, în prima seară de Weekend la Castel, pe 30 mai, de la ora 20.30, scrie Mediafax.

Show-ul de la castel va fi urmat de premiera în România a unuia dintre cele mai aşteptate documentare ale anului, "Kurt Cobain: Montage of Heck", în regia lui Brett Morgan, primul film despre celebrul lider al trupei Nirvana, realizat cu cooperarea familiei sale. Tot la Bonţida, duminică, de la 21.45, pionierii dub-ului francez Zenzile vor acompania live capodopera din Berlin "Simfonia unui mare oraş" (1927). În cele două zile, între 11.00 şi 19.00, copiii sunt aşteptaţi la jocuri şi activităţi special gândite pentru ei.


Anul acesta, TIFF le propune clujenilor un concept inedit: Cine-piscina. În costume de baie, cu un cocktail în mână, spectatorii pot urmări din piscina Clubului Moving al Hotelului Belvedere filmul "Short Plays", un colaj cu 31 de poveşti despre febra fotbalului , regizate de tot atâţia regizori, printre care Gaspar Noé, Carlos Reygadas, Vincent Gallo şi Karim Aïnouz. Evenimentul are loc pe 1 iunie, de la ora 20.30.

Memorabilă va şi experienţa "Tabu" de pe 1 iunie, de la ora 21.00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Ultima capodoperă a lui F.W. Murnauva fi acompaniată live de Christine Ott, una dintre cele mai bune interprete din lume la ondes martenot. Artista a cântat alături de Radiohead, Yann Tiersen, Noir Désir şi a apărut pe coloanele sonore ale unor filme de Claire Denis, Jean-Pierre Jeunet şi Tony Gatlif.


Una dintre trupele româneşti ale momentului, Robin and the Backstabbers, îşi lansează la Hotel Continental, pe 4 iunie, albumul de pop melodramatic "Bacovia Overdrive vol. II: Arhanghel'sk", o ocazie specială de a asculta live cele mai noi melodii ale formaţiei.

Pentru nostalgici, dar şi pentru amatorii de seri retro, conceptul Discotecă le va aduce la Hotel Continental, pe 5 iunie, de la ora 22.00, pe cântăreţele Silvia Dumitrescu şi Stela Enache, la un party cu rom-pop DJ set. Proiectul Discotecă reconectează cluburile de astăzi la o istorie muzicală mai puţin cunoscută şi readuce şlagărele de altădată într-un context nou.


Campania de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme de anul trecut, primul demers din proiectul "Salvaţi Marele Ecran!", a contribuit la reactivarea spaţiului, care va găzdui anul acesta o serie de evenimente speciale marca TIFF. Zilnic, între 3 şi 7 iunie, începând cu ora 14.00, Depozitul de Filme va deveni spaţiu de joacă, târg, grădină de vară, teatru, concerte şi expoziţii. Intrarea este liberă.

Pe 3 iunie, de la 21.45, la Depozit va fi proiectat "YouTube Bazaar", noul film al lui Dan Chişu, care spune spectaculoasa poveste a vloggerului Bahoi. Pe 4 iunie, de la ora 21.30, filmul "Zivan Makes a Punk Festival" (regia Ognjen Glavonic) va prezenta patru zile din viaţa unui poet punkist entuziast, după care formaţia Datum Vyroby, protagonistă în film, va susţine un concert energic de punk slovac. Pe 5 iunie, în cadrul EcoTIFF, "Bikes Vs. Cars", un documentar despre efectele maşinilor asupra climei, va reuni la Depozit comunitatea de biciclişti din Cluj, iar, pe 6 iunie, motocicliştii sunt aşteptaţi la "On Any Sunday: The Next Chapter", un documentar despre lumea pasionantă şi periculoasă a motocicliştilor.


Casa TIFF va fi animată în fiecare seară de concerte pe terasă. Din program fac parte Adrian Naidin & Ionuţ Micu, Moebius, Satellites, Zenzile, The Dream Diggers, Of theWand & The Moon, Temple Invisible şi Firma, Face Today.

Ultimele Stiri
abonare newsletter