monitorulcj.ro Menu

Elevii contestă calendarul bacalaureatului

Consiliul Naţional al Elevilor, împreună cu Uniunea Liceenilor Maghiari, dezaprobă modificarea făcută de către Ministerul Educației în Calendarul examenului de bacalaureat național din 2018.

Ce îşi doresc elevii să aducă nou reforma educaţiei

În ultima perioadă, se discută tot mai mult despre reforma şcolară şi în mod special despre eliminarea limbii latine şi diminuarea orelor de istorie şi limba română. Profesorii, părinţii şi psihologii cu care a discutat Monitorul de Cluj recent sunt de acord că trebuie schimbat sistemul de învăţământ, dar nimeni nu ştie exact cum.

Cum comentează elevii propunerea deputatului PNL Radu Zlati de a desfiinţa Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională: „Este o presiune perturbatoare, dar…”

Deputatul PNL, Radu Zlati, propune desfiinţarea examenelor naționale la sfârșit de ciclu școlar, adică Evaluarea Naţională, examen susţinut de elevii de clasa a VIII-a, respectiv Bacalaureatul susţinut de elevii clasei a XII-a. Multe persoane au avut impresia că cei care se vor bucura de propunerea parlamentarului vor fi elevii, dar reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor din România spun că nu sunt de acord cu propunerea liberalului.