Educație

Ministrul Educației: „Nu excludem niciun scenariu de funcționare. Am luat în considerare și propunerea Consiliului Național al Elevilor”

Ministrul Educației a spus că nu va exclude niciunul dintre cele trei scenarii de funcționare atunci când va lua o decizie referitoare la stare școlilor. În câteva zile se încheie vacanța de iarnă, iar elevii nu au certitudinea că se vor întoarce în băncile școlii.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că nu exclude niciun scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor. Ministrul a spus că își dorește ca semestrul al doilea să înceapă în format clasic, însă acest lucru se va stabili după 20 ianuarie. Semestrul al doilea va începe în data de 8 februarie, după mini-vacanța intersemestrială (30 ianuarie – 7 februarie), potrivit structurii anului școlar 2020-2021.

 


„Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii. Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă – așa cum solicita Consiliul Național al Elevilor”, a precizat Cîmpeanu, pentru Digi24.

De asemenea, ministrul Educației a spus că va lua în considerare propunerea Consiliului Național al Elevilor cu privire la redeschiderea școlilor în localitățile unde rata de incedență este sub 3 la mia de locuitori.


Potrivit ministrului, au fost mai multe criterii stabilite pentru luarea unei decizii referitoare la școli: evoluția situației epidemiologice după vacanța de iarnă, modul în care se desfășoară campania de vaccinare, situația cu elevii care nu au încă acces la educație online și modul în care vor proceda și alte state.

Sorin Cîmpeanu a punctat faptul că analiza trebuie făcută responsabil și cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de autoritățile care au competența necesară în domeniu, adică Ministerul Sănătății, coordonatorul campaniei de vaccinare și Ministerul Educației.


CITEȘTE ȘI:

Consiliul Național al Elevilor cere redeschiderea școlilor în localitățile unde rata de infectare cu COVID19 este sub 3 la mia de locuitori

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter