Ştiri din Transilvania

Substanțe toxice din alimente, pe care le consumăm. Sunt cele mai periculoase și ne pot afecta grav sănătatea

Substanțe toxice din alimente, pe care le consumăm fără să știm. Specialiștii le recomandă mereu oamenilor să fie atenți la ce scrie pe etichetele de pe produsele din magazin, pentru că unele au substanțe periculoase care ne afectează sănătatea.

 

Multe persoane au decis să trăiască un stil de viață sănătos și sunt mai atente la ce scrie pe etichetele produselor pe care le cumpără, dar tot rămân mulți neștiutori care cumpără alimente ce conțin substanțe toxice, care le fac periculoase pentru organismul nostru și ne pot afecta sănătatea.


 

Substanțe toxice din alimente, pe care le consumăm fără să știm. Din aceste motive trebuie să fim mai atenți la ce cumpărăm. Foarte multe produse conțin substanțe nocive, nesănătoase pentru corpul nostru. Coloranții alimentari acaparează în prezent piața și deși atrag atenția oamenilor prin gustul lor, sunt periculoși.


Unii dintre ei pot cauza reacții alergice sau hiperactivitate în rândul copiilor, iar alții au fost asociați cu un risc de dezvoltare a celulelor maligne, scrie playtech.ro. Copiii sunt cei mai expuși în această privință.

Așadar, pentru o a trăi o viață mai lungă, sănătoasă, fără prea multe probleme medicale, evită consumarea produselor care au aceste substanțe toxice în compoziție. Ele sunt ca otrava pentru corpul nostru și al copiilor noștri. 


CITEȘTE ȘI:

Cel mai NOCIV aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumau des, deși conține substanțe interzise


Substanțe toxice din alimente, pe care le consumăm. Multe alimente le au în compoziție

Pe lista substanțelor toxice din alimente se numără următoarele Sunset Yellow (galben nr. 6) – este utilizat în sosuri, bomboane, produse de patiserie şi fructe conservate. Experții spun, în urma unor studii, că acest colorant ar putea avea potenţial cancerigen. Următorul este llura Red (roșu nr. 40) – folosit în băuturile pentru sportivi, bomboane, condimente şi cereale, care, la fel ca cealaltă substanță toxică, poate să aibă compuşi cu potenţial cancerigen.

Următorul de pe lista de Substanțe toxice din alimente, pe care le consumăm fără să știm este Indigo Carmin (albastru nr. 2) ce este folosit în îngheţată, bomboane, cereale, chiar şi snacksuri și ar putea creşte riscul de tumori cerebrale.


Totodată, evită Eritrozina (roșu nr. 3). Această substanță este folosită în bomboane, acadele și jeleuri, alimentele preferate de copii, dar care le poate distruge sănătatea grav. Studiile arată că nivelul crescut de eritrozină în sânge crește riscul de tumori tiroidiene. O altă substanță este tartrazină (galben nr. 4) care este folosită în chipsuri, popcorn, bomboane, sucuri şi cereale. Acesta poate dezvolta tulburări comportamentale, depresie, insomnie sau irascibilitate, afectând grav mintea. 

Ultima substanță toxică pe care trebuie să o evităm, care este folosită în alimente precum supe la plic, conserve de năut, înghețară sau acadele este brilliant blue (albstru nr.1). Acest colorat este foarte des folosit și poate afecta sănătatea ta și a copilului tău.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care te ajută să slăbești rapid și combate cancerul. Are beneficii multiple și te scapă de boli

 

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greșeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

 

abonare newsletter