Ştiri din Transilvania

Cel mai NOCIV aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumau des, deși conține substanțe interzise

Cel mai nociv aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumă des ca pe o delicatesă deși conține substanțe interzise și cauzează boli grave.

 

Mulți român consumă acest aliment, cel mai nociv de pe piață, chiar dis de dimineață, fără să se gândească consumă unul dintre cele mai toxice produse. 


 

Cel mai nociv aliment, ce produce probleme serioase de sănătate și poate cauza chiar infarctul, este margarina, iar aceasta a fost interzisă pe piața din România și din multe alte țări. Producătorii au fost obligați să elimine acizii grași din conținutul acestui aliment, care îl fac foarte nociv pentru organism. Multe studii arată că acesta ne poate provoca probleme serioase de sănătate.


Cel mai nociv aliment de pe piață, margarina, din cauza grăsimilor trans și uleiurilor vegetale procesate pe care le are în conținut, foarte toxice pentru corpul nostru, poate cauza probleme serioase de sănătate. 

CITEȘTE ȘI:


Cel mai TOXIC aliment, consumat zilnic de români. Produsul poate provoca cancer

 

Cel mai NOCIV aliment. Margarina poate cauza infarctul

Specialiștii spun că margarina crește riscul atacului de cord (infarct) și scade sistemul imunitar. În cazul persoanelor care au diabet, acest aliment nociv poate dezvolta rezistența la insulină, scrie realitatea.net. Un alt efect extrem de negativ îl are asupra ficatului, pe care îl solicită prea mult ca să mai poată să metabolizeze grăsimile.


Anul trecut, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind limitarea acizilor grași trans din produsele destinate consumului uman, iar printre acestea se află și margarina, cel mai nociv aliment dintre ele. Atunci, autoritățile au decis ca margarina în forma ei inițială să fie interzisă din aprilie 2021, iar producătorii să fie obligați să reducă acele substanțe interzise.

„Prezenta lege se aplică tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, inclusiv produselor alimentare livrate de
unităţile de alimentaţie publică şi produselor alimentare destinate a fi furnizate acestora. Operatorii economici din sectorul alimentar au obligaţia de a introduce pe piaţă produse alimentare cu un conţinut de AGT de maximum 2g/100g de grăsime din conţinut”, stipulează proiectul de lege.


CITEȘTE ȘI:

Fructul care te ajută să slăbești cel mai rapid. Are beneficii enorme pentru organism, pe care puțini le știu

 

abonare newsletter