Ştiri din Transilvania

Constructorii Autostrăzii Transilvania PLEACĂ de pe șantierul dintre Câmpia Turzii și Chețani

Situație complicată pe segmentul Câmpia Turzii – Chețani al Autostrăzii A3 Transilvania, unde constructorii se pregătesc să părăsească șantierul.

 

 


Pe tronsonul Câmpia Turzii – Chețani al Autostrăzii Transilvania, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a plătit o factură de 10 milioane de lei pentru constructorul general Straco.

 


Cu toate acestea, spun specialiștii Asociației Pro Infrastructură (API), Straco nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind „sume modice” și „perpetuând promisiunile mincinoase”.

Potrivit API, subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) ar fi primit doar 2 milioane de lei, deși ar avea lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane de lei. De asemenea, subcontractorul pe partea de structuri (Baxcom) nu ar fi primit niciun sfanț.


Constructorii de pe Autostrada Transilvania pleacă de pe șantier!

Astfel, lucrătorii de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi definitiv șantierul în următoarele zile, la fel și Marcotim, care se va retrage după 10 decembrie, avertizează API.

„Din păcate, tabloul trist despre care am discutat în ultimele săptămâni se adeverește pe acest proiect. Vom avea cât de curând un șantier părăsit cu lucrări neprotejate ce se vor degrada și cu subcontractori autohtoni aduși într-o situație financiară nefastă din cauza unui constructor incompetent, impotent, cinic și lipsit de onestitate, căruia i s-au făcut mult prea multe concesii din partea CNAIR”, se arată într-un mesaj al Asociației Pro Infrastructură.


CITEȘTE ȘI:

Șantier PĂRĂSIT pe Autostrada Transilvania? Motivul pentru care întârzie lucrările VIDEO


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter