Ştiri din Transilvania

Iarna a revenit pe Transalpina. Acțiunile de deszăpezire, stopate din cauza ninsorii.

Condiții meteo de iarnă pe Transalpina. Temperaturile au scăzut la – 5 grade Celsius, iar din cauza lapoviței și ninsorii, acțiunile de deszăpezire au fost stopate.

Lapoviță și ninsoare pe Transalpina. Acțiuni de deszăpezire oprite din cauza condițiilor meteo/Foto: DRDP Craiova Lapoviță și ninsoare pe Transalpina. Acțiuni de deszăpezire oprite din cauza condițiilor meteo/Foto: DRDP Craiova

 

 


Drumarii au oprit acţiunile de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în zonă fiind înregistrate lapoviţă şi ninsoare, dar şi vânt puternic, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

 


Astfel, între km 34+800/59+800 de pe DN 67C se înregistrează viscol, gheaţă şi ceaţă, iar temperatura este de minus 5 grade Celsius.

„Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturi foarte scăzute, vânt puternic, angajaţii nu pot să intervină pentru continuarea acţiunilor de pe DN 67 C, pentru că se expun unui pericol real şi s-a luat decizia încetării pe sectorul periculos. Dacă vom putea în perioada aceasta să mai lucrăm, vom lucra la indicatoare sau la alte astfel de operaţiuni, dar acolo unde nu ne expunem unui pericol”, potrivit sursei citate. 


CITEȘTE ȘI: 
Se redeschide circulația pe Transalpina. Intervenție pentru deszăpezire pe cel mai înalt traseu din România.

Transalpina este închisă, în lunile cu zăpadă, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe o porţiune de peste 20 de kilometri.

La începutul lunii aprilie, pe Transalpina, drumarii inițiau acțiuni de deszăpezire, pentru a redeschide circulația pe unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane din țară. Vremea rea și condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă au blocat demersul de curățare a traseului montan. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina ar putea fi redeschisă iarna. Regulamentul pentru cele mai spectaculoase drumuri din România, modificat

abonare newsletter