Ştiri din Transilvania

Un salvamontist a murit după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac: „Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor”

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş. Din nefericire, un salvamontist a fost surprins de avalanșă.

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac/ Foto: Salvamont Sibiu - Facebook O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac/ Foto: Salvamont Sibiu - Facebook

 

 


O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş.

 


Un salvamontist aflat în timpul liber a decedat, vineri, într-o avalanşă produsă în zona Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a anunţat directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Salvamontiștii sibieni au informat că persoana surprinsă de avalanșă, un salvamontist aflat în timpul liber, nu a mai putut fi resuscitată. „Colegii mei au început transportul persoanei decedate către telecabina de la Bâlea Lac, o să încercăm transportul la Bâlea Cascadă pentru predare la IML”, a precizat Dan Popescu, citat de mesageruldesibiu.ro

Pogo era un împătimit al sporturilor de iarnă și totodată unul dintre cei mai buni freerideri din România, iar colegii lui au spus că salvarea lui a fost, practic imposibilă.


„Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Munții au însemnat totul pentru el, aici si-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru și nu în ultimul rând fratele nostru. Pogo ne vei păzi din Alaska. Vei rămâne veșnic în amintirea noastră”, a transmis Salvamont Sibiu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi turiști italieni au murit surprinşi de o avalanşă în Munții Alpi

Avertizare: risc mare de avalanșă în munții Făgăraș și Parâng. Risc moderat la Vlădeasa (Cluj).

Ultimele Stiri
abonare newsletter