Ştiri din Transilvania

Un bărbat organiza lupte între câini și făcea intervenții chirurgicale animalelor. A fost amendat.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au efectuat, sâmbătă, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal care vizează organizarea de lupte de câini şi pregătirea animalelor pentru astfel de lupte.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au efectuat, sâmbătă, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal care vizează organizarea de lupte de câini şi pregătirea animalelor pentru astfel de lupte/ Foto: depositphotos.com Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au efectuat, sâmbătă, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal care vizează organizarea de lupte de câini şi pregătirea animalelor pentru astfel de lupte/ Foto: depositphotos.com

 

 


Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au efectuat, sâmbătă, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal care vizează organizarea de lupte de câini şi pregătirea animalelor pentru astfel de lupte.

 


„La data de 20 ianuarie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au pus în executare, în judeţul Mureş, două mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de organizarea de lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte şi intervenţii chirurgicale neautorizate (cupare de urechi). În urma percheziţiilor, a fost identificat un exemplar canin având urechile cupate, faţă de acesta fiind emis ordin de plasare în adăpost, întrucât a fost folosit la lupte cu câini”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au precizat că au fost ridicate mai multe înscrisuri şi un telefon mobil pentru continuarea cercetărilor.


„Poliţiştii au aplicat, faţă de proprietarul exemplarelor canine, patru sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinelui fără stăpân şi Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor, în valoare de 8.000 de lei. Totodată, a mai fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru un alt exemplar canin nemicrocipat, nesterilizat, ţinut în condiţii necorespunzătoare”, a precizat IPJ Mureş.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

60 de câini, folosiți în lupte ilegale la Cluj pentru sume amețitoare. Instanța a decis să se întoarcă la proprietarii abuzivi

Câini antrenați și forțați să lupte între ei, în Cluj! Polițiștii fac percheziții la mai multe persoane

Ultimele Stiri
abonare newsletter