Ştiri din Transilvania

A murit eleva rănită în urma prăbușirii zidului de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc

Eleva rănită grav în decembrie anul trecut, în urma prăbuşirii zidului de la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, a murit, marţi, la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Internat prăbușit în Odorheiu Secuiesc (Harghita)/Foto: Digi24.ro Internat prăbușit în Odorheiu Secuiesc (Harghita)/Foto: Digi24.ro

 

 


În decembrie 2023, polițiștii din Harghita au demarat cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, în urma prăbuşirii unui perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, incident soldat cu moartea unui elev şi rănirea a trei adolescente.

 


CITEȘTE ȘI: 
Dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc, soldate cu moartea unui elev și rănirea a trei adolescenți

„Astăzi, în jurul orei 15:30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, potrivit Agerpres.ro

În data de 20 decembrie, procurorii din Mureș au declanșat acţiunea penală faţă de administratorul societăţii ce realiza lucrările la clădirea aparţinând internatului, pentru trei infracţiuni: pentru calitatea în construcţii, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.


„S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, urmare prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală altor trei eleve”, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Copiii au fost prinși sub dărâmături

În 18 decembrie anul trecut, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, un elev pierzându-şi viaţa şi alte trei eleve fiind rănite, dintre care una foarte grav.


Echipajele de salvare au scos de sub dărâmături patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, şi anume trei fete şi un băiat, dar acesta din urmă nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Una dintre cele trei eleve a suferit traumatisme severe şi a fost intubată, iar celelalte două au diverse traumatisme.

Administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un perete s-a prăbușit la internatul unui liceu din Harghita! Copii prinși sub dărămături.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc, soldate cu moartea unui elev și rănirea a trei adolescenți

Ultimele Stiri
abonare newsletter