Ştiri din Transilvania

O mamă și 7 copii din Satu Mare, în stare gravă după ce s-au spălat cu soluție pentru oi. 4 copii, aduși de urgență la Pediatrie Cluj-Napoca.

O mamă și șapte copii din județul Satu Mare au fost internați în spital după ce aceștia s-au spălat cu soluție pentru igienizarea oilor.

Șapte copii și o mamă au ajuns la spital după ce s-au spălat cu soluție pentru oi / Foto: Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare - Facebook Șapte copii și o mamă au ajuns la spital după ce s-au spălat cu soluție pentru oi / Foto: Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare - Facebook

 

 


Poliţiştii din judeţul Satu Mare au deschis dosar pentru vătămare corporală în cazul celor şapte copii care au ajuns la spital după ce au fost spălaţi cu soluţie pentru igienizarea oilor, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

 


Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 42 de ani, soţia sa, de 38 de ani, precum şi cei şapte minori ai acestora, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, ar fi utilizat soluţie pentru igienizarea oilor pentru propria igienizare.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, precizează IPJ.


Femeia şi cei şapte copii ai săi au ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au intoxicat prin aplicarea externă a soluţiei.

„Azi, 5 ianuarie, s-au prezentat la UPU, intoxicaţi cu o substanţă de uz veterinar prin aplicare externă, o mamă cu 7 copii din mediul rural. După acordarea intervenţiilor de urgenţă, mama în vârsta de 37 ani şi un copil de 11 ani au fost internaţi pe secţia Terapie Intensivă, doi copii în vârstă de 9 şi 15 ani au fost internaţi pe secţia Pediatrie şi patru copii cu vârste de 5 ani, 7 ani şi două gemene de 3 ani au fost transferate la Pediatrie Cluj-Napoca”, precizează Spitalul Judeţean Satu Mare.


Acest caz nu este unul singular. Soluțiile pentru oi mai sunt folosite de unii români ca să scape de păduchi. În decembrie, în perioada sărbătorilor, trei fetiţe cu vârstele de 7, 11 şi 13 ani, din Orăştie, au fost internate în spitalul din Deva, după ce au fost spălate pe cap de mamele lor cu o soluţie pentru tratarea păduchilor folosită la oi.

Un alt caz similar a fost înregistrat tot în aceeași perioadă, în judeţul Ialomiţa, la Ţăndărei, unde un copil de cinci ani a murit, iar alţi doi, de un an şi 11 luni, respectiv 10 ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost intoxicaţi cu o substanţă toxică folosită pentru spălarea oilor. Copiii au fost spălaţi de către bunica lor cu substanţa respectivă, motivul fiind pentru a-i deparazita.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Taverna Racilor din Cluj, închisă după doar o lună de funcționare

Monstru cu chip de om! Bărbat arestat pentru că ar fi violat o copilă dintr-un centru pentru protecţia minorilor.

abonare newsletter