Ştiri din Transilvania

„Medicul moților”. A renunțat la o carieră în București pentru o comună din Apuseni. Mergea la pacienți cu sania trasă de cai.

Christian Ciubotărescu este medicul „moților”, care a renunțat la o carieră în București și a ales să profeseze într-o zonă carstică, în Apuseni. Într-o vreme, acesta se deplasa la pacienți cu ajutorul unei sănii trase de cai.

„Medicul moților” care a renunțat la o carieră în București / Foto: Ciubotarescu Christian - Facebook „Medicul moților” care a renunțat la o carieră în București / Foto: Ciubotarescu Christian - Facebook

 


Un reportaj agerpres.ro dezvăluie povestea fascinantă a „medicului moților”. Este vorba despre un medic născut în Bucureşti şi care ar fi putut rămâne în Capitală, unde a şi lucrat ca stagiar la Spitalul Floreasca, după terminarea facultăţii, pe care a absolvit-o cu 10.


 

Cu toate acestea, el este de 30 de ani medicul „moţilor” dintr-o comună din Munţii Apuseni, cu sate şi cătune răsfirate pe zeci de kilometri.


„Chiar dacă aş fi putut avea o carieră diferită în medicină, mie îmi face plăcere ceea ce fac acum. Nu regret sub nicio formă. Oricând aş lua-o de la capăt”, a spus, pentru agerpres.ro, Christian Ciubotărescu, întrebat dacă are momente în care regretă decizia făcută.

Pasionat încă din liceu de speologie, Christian Ciubotărescu şi-a dorit să profeseze într-o zonă carstică. Urmărind „Viaţa medicală”, revistă unde se publicau, atunci, locurile unde erau cabinete medicale disponibile, Christian Ciubotărescu a descoperit că erau trei în zone carstice, şi anume în Mehedinţi, Bihor şi Alba.


„Mi-am ales Gârda de Sus, zona cu platoul cu Gheţarul de la Scărişoara. Se întâmpla în 1993”, a precizat acesta.

Medicul îşi aminteşte cum iarna mergea cu sania trasă de cai pentru a putea ajunge la pacienţi şi foarte mult pe jos, într-o comună care „de la cap la cap ar fi cam 40 de kilometri”, cu sate împrăştiate pe toată suprafaţa muntelui.


Citește întreaga poveste pe agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI:

S-a deschis sezonul de ski! La ce părtii poți să mergi în minivacanța de 1 Decembrie, în Cluj și în Transilvania?

CERT Transilvania devine „Moș Crăciun” pentru copiii din Apuseni și din centrele de plasament: „Se apropie perioada sărbătorilor și orice copil visează la un cadou”

Ultimele Stiri
abonare newsletter