Social

CERT Transilvania devine „Moș Crăciun” pentru copiii din Apuseni și din centrele de plasament: „Se apropie perioada sărbătorilor și orice copil visează la un cadou”

Sute de copii de la munte din Apuseni, dar și din centrele de plasament de pe lângă Cluj, vor primi cadouri de Crăciun. Inițiativa aparține Asociației CERT Transilvania, care luptă împotriva abandonului școlar și stimulează copiii să meargă la școală.

Sute de copii de la munte din Apuseni, dar și din centrele de plasament de pe lângă Cluj, vor primi cadouri de Crăciun/ Foto: CERT Transilvania - Facebook Sute de copii de la munte din Apuseni, dar și din centrele de plasament de pe lângă Cluj, vor primi cadouri de Crăciun/ Foto: CERT Transilvania - Facebook

 

 


Asociația CERT Transilvania desfășoară o acțiune umanitară, care va aduce sute de zâmbete pe fețele unor copii.

 


Este vorba despre acțiunea „Shoebox” prin care donatorii pregătesc cadouri personalizate pentru copiii de la munte din Apuseni sau pentru cei aflați în centre de plasament, de Crăciun.

„E vremea pentru pregătit magie și împachetat bucurie! Haide în echipa lui Moș Crăciun!
Alături de familie, colegi de serviciu, prieteni, pregătiți minim 10 cadouri personalizate tip ShoeBox și deveniți motivul pentru care un pui de om va zâmbi de sărbători.
Lasă-ne un mesaj sau scrie-ne pe adresa secretariat@cert-transilvania.ro, iar noi vă vom oferi toate detaliile necesare pentru pregătirea celor mai frumoase cadouri. Tot noi ne vom ocupa de preluarea, centralizarea și livrarea surprizelor către copii din Apuseni”, au transmis cei de la CERT Transilvania.


Cum a luat naștere programul „Shoebox”?

Pentru a afla mai multe detalii, monitorulcj.ro a luat legătura cu Dan Jecan, președintele Asociației.

Potrivit președintelui Asociației, „Shoebox” a luat naștere din dorința de a le face copiilor din zona de munte și centrele de plasament un Crăciun mai fericit.


„Noi mergând foarte mult în zona de munte avem mai mulți copii din familii cu o stare financiară mai precară pe care îi vizităm frecvent. Avem și copiii din centrele de plasament de care avem grijă în mod constant.
Se apropie perioada sărbătorilor de Crăciun și orice copil visează la un cadou cei din familiile pe care noi le vizităm nu prea au cum și atunci noi suntem cei care încercăm să le aducem o bucurie. Cum la copii nu poți face diferența între cei care stau mai bine acasă și cei care nu am spus că toate cadourile merg la toți copiii din zonele unde mergem frecvent.
Campania se adresează tuturor copiilor de la munte, indiferent de situația materială de acasă”, a declarat pentru monitorulcj.ro Dan Jecan.

Ce trebuie să conțină cadoul?

Conținutul cadoului trebuie să fie unul personalizat după vârsta și genul copilului. Fiecare donator primește un copil pentru care să pregătească un cadou.


În pachet, donatorul poate să adauge haine, încălțăminte, articole de iarnă precum fular sau căciulă sau mănuși, dar și creioane, carioci sau dulciuri.

„Noi punem la dispoziție lista cu numele și vârsta copilului. Fiecare poate să aleagă ce dorește, de la creioane, carioci, jucării, elemente de îmbrăcăminte (căciulă, fular). Orice aduce Moșul”, a adăugat Dan Jecan.

Cadouri pentru aproximativ 1.500 de copii de la munte și orfelinate

Cei de la CERT Transilvania vor avea de pregătit aproximativ 1.500 de cutii pentru copii de Crăciun.

„Donatorii pun cadourile și sigilează cutiile. Noi doar le spunem care sunt regulile și stabilim de comun acord când să preluăm cadourile”, a transmis președintele Asociației CERT Transilvania.

Pe lângă „Shoebox”, cei de la CERT Transilvania vor avea în 8-9 decembrie campania umanitară în care vor vizita 150 de familii nevoiașe și 140 de copii din zona Apuseni.

Dacă vrei să faci o faptă bună și să fii unul dintre donatori, poți trimite un mesaj pe pagina oficială de Facebook CERT Transilvania sau poți trimite un mesaj pe adresa de e-mail: office@cert-transilvania.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul faptelor bune. CERT Transilvania vor să împădurească încă o pădure din județ

Un Crăciun mai fericit! Voluntarii CERT Transilvania au pregătit 1.200 de pachete pentru copiii din orfelinate și Apuseni. FOTO

Îngeri pentru o familie din Apuseni. Voluntarii CERT Transilvania au început reconstruirea unei case distrusă într-un incendiu. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter