Ştiri din Transilvania

Clujean de 46 de ani, suspect de tâlhărie și omor calificat. A dat foc locuinței pentru a ascunde crima

A dat o spargere într-o locuință din Mureș și a omorât proprietarul acesteia, iar ulterior a dat foc casei. Principalul suspect, un clujean.

Bărbat încătușat/Foto: Depositphotos.com Bărbat încătușat/Foto: Depositphotos.com

 

 


Un bărbat de 46 de ani din județul Cluj, suspectat de omor calificat, tâlhărie și distrugere a fost arestat de polițiștii din Mureș, în cazul unei crime produse la începutul acestei luni. De altfel, cazul amintește de o altă crimă abominabilă, cea a omului de afaceri sibian, atacat de trei hoți în propria casă și care a murit ulterior la spital. 

 

A dat foc casei pentru a ascunde urmele crimei 

În urma unui incendiu produs în 6 noiembrie, în comuna Gornești, județul Mureș, a fost descoperit cadavrul unei femei de 58 de ani, existând suspiciuni că a fost victima unui omor.


În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că suspectul ar fi un clujean, în vârstă de 46 de ani, care a fost identificat ulterior pe raza județului Suceava și reținut pentru 24 de ore. 

„Pentru administrarea probatoriului, prin delegarea de către procurorul de caz a organelor de urmărire penală din cadrul IPJ Mureş, la data de 11 noiembrie 2023 au fost efectuate, în judeţele Suceava şi Bacău, trei percheziţii domiciliare. Au fost identificate bijuterii şi un telefon mobil, posibil să fi fost sustrase din locuinţa persoanei vătămate, dar şi alte mijloace de probă”, potrivit IPJ Mureş.


CITEȘTE ȘI: 
A murit omul de afaceri din Sibiu care a fost atacat de hoți în propria casă. Indivizii care l-au jefuit, căutați de Poliție

Potrivit datelor din anchetă, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, suspectul a pătrus în locuinţa femeii din Gorneşti, cu intenţia de a sustrage bunuri. Bărbatul a fost surprins de proprietara locuinţei şi, pentru a scăpa, acesta a sufocat-o. Ulterior, bărbatul a sustras bani şi bunuri şi a răvăşit locuinţa victimei.

„Cu scopul de a şterge urmele infracţiunilor comise şi probabil cu intenţia de a simula un incendiu accidental, autorul a incendiat diferite obiecte de îmbrăcăminte şi mobilier aflate în camera din mijloc a locuinţei, distrugând, degradând şi aducând în stare de neîntrebuinţare locuinţa victimei şi a obiectelor din interiorul acesteia”, potrivit sursei citate. 


Procurorul de caz a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru omor calificat, distrugere prin incendiere şi tâlhărie calificată, sub coordonoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

A murit omul de afaceri din Sibiu care a fost atacat de hoți în propria casă. Indivizii care l-au jefuit, căutați de Poliție

Ultimele Stiri
abonare newsletter