Ştiri din Transilvania

Focuri de armă. Un șofer beat și fără permis a lovit mai multe maşini parcate, a intrat în trei copaci şi s-a oprit într-un gard

Urmărire ca-n filme pe străzile din Târgu Mureș. Cinci echipaje de poliţie au pornit în goană după un şofer care a fugit de la locul unui accident.

Urmărire ca-n filme pe străzile din Târgu Mureș. Cinci echipaje de poliţie au pornit în goană după un şofer care a fugit de la locul unui accident/ Foto: observatornews.ro Urmărire ca-n filme pe străzile din Târgu Mureș. Cinci echipaje de poliţie au pornit în goană după un şofer care a fugit de la locul unui accident/ Foto: observatornews.ro

 

 


Un bărbat de 53 de ani, fără permis de conducere, a fost reţinut de poliţişti după o urmărire prin municipiul Târgu Mureş, timp în care a avariat mai multe maşini şi a refuzat să oprească inclusiv după executarea unor focuri de avertisment, analizele ulterioare confirmând că acesta era sub influenţa alcoolului şi, posibil, a substanţelor psihoactive.

 


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a arătat, marţi, într-un comunicat de presă că în urmă cu o seară, în jurul orei 21.20, Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Agricultorilor din Târgu Mureş, un autoturism ar fi avariat un camion în momentul efectuării unui viraj şi că şoferul a continuat deplasarea înspre strada Mărăşti.

CITEȘTE ȘI:
Accident în Bucea, Cluj! Un motociclist a căzut într-o râpă. Salvatorii l-au transportat de urgență la spital

„Pentru oprirea autovehiculului au fost dirijate mai multe echipaje de ordine publică şi poliţie rutieră, conducătorul refuzând să se conformeze semnalelor de oprire. În cadrul urmăririi şi în încercarea de a scăpa de echipajele de poliţie, acesta ar fi avariat mai multe autovehicule parcate. De asemenea, la intersecţia străzilor 22 Decembrie 1989 cu Gheorghe Marinescu, după efectuarea somaţiilor specifice, un poliţist a efectuat două focuri de armă, de avertisment, în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.


Șoferul a lovit trei copaci și s-a oprit într-un gard

Potrivit IPJ Mureş, în ciuda somaţiilor şi a focurilor de avertisment, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, iar pe strada 22 Decembrie 1989, pe sensul de mers Târgu Mureş - Sângeorgiu de Mureş, autoturismul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă, a intrat în coliziune cu trei copaci şi s-a oprit în gardul unui imobil.

„Conducătorul auto a fost imobilizat de poliţişti, fiind identificat în persoana unui bărbat de 53 de ani. De asemenea, la faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii I.S.U. Mureş, bărbatul de 53 de ani fiind condus la o unitate medicală pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate. Facem precizarea că la faţa locului, deşi acesta emana halenă alcoolică, iniţial a refuzat testarea cu aparatele alcooltest şi DrugTest, iar din verificările poliţiştilor a rezultat că are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Ulterior, la unitatea medicală, bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatul testului de respiraţie indicând o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive în organism. Facem precizarea ca aceasta nu constituie probă în cadrul dosarului penal, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge şi a substanţelor psihoactive din organism”, a susţinut IPJ Mureş.


În cursul nopţii de luni spre marţi, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind condus şi predat Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Weekend negru pe șoselele din județul Cluj. Trei morți și șapte victime în spital, în urma accidentelor rutiere grave

Șoferul care a omorât doi oameni în accidentul de la ieșire din Gherla, arestat preventiv!

Ultimele Stiri
abonare newsletter