Ştiri din Transilvania

Opt turiști salvați de pe munte, după aproape zece ore de căutări. VIDEO

Un grup de turiști rătăcit pe munte a fost recuperat după aproape zece ore de intervenţie.

Intervenție montană pentru salvarea unui grup de turiști/Foto: arhivă Salvamont Brașov Facebook.com Intervenție montană pentru salvarea unui grup de turiști/Foto: arhivă Salvamont Brașov Facebook.com

 

 


Sâmbătă, în jurul orei 23:40, jandarmii brașoveni au fost solicitați printr-un apel la 112 din partea unui grup de opt persoane, care au semnalat faptul că sunt blocate în Masivul Bucegi, pe Valea Velicanului, şi nu mai pot continua deplasarea.

 


Turiştii, patru femei şi patru bărbaţi, au precizat că nu au probleme medicale, dar că sunt epuizaţi fizic şi nu mai au rezerve de apă şi hrană.

Au fost constituite două echipe de căutare, care au început deplasarea spre zona indicată.


CITEȘTE ȘI: 
Intervenții salvamont. Un clujean a avut nevoie de ajutor, iar alte două persoane au ajuns la spital

În jurul orei 3:30, echipajele au ajuns la turiştii care au solicitat ajutorul. Aceştia reuşiseră să facă un foc pentru a se încălzi, întrucât afară era foarte frig.

„Misiunea a fost una dificilă având în vedere că s-a desfăşurat pe timp de noapte, într-o zonă greu accesibilă şi pe un traseu nemarcat, dar cel mai important lucru este că turiştii au ajuns la baza muntelui în siguranţă. 


Ca de fiecare dată, facem apel la turişti să facă alegerile corecte în ceea ce priveşte traseul pe care pleacă la drum, să meargă doar pe traseele marcate şi cu echipament adecvat”, informează reprezentanții Jandarmeriei Brașov. 

Alături de jandarmi şi salvamontişti, turiştii au început coborârea în siguranţă. Duminică dimineaţă, în jurul orei 9:00, acţiunea de recuperare s-a încheiat cu succes.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Intervenții salvamont. Un clujean a avut nevoie de ajutor, iar alte două persoane au ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter