Ştiri din Transilvania

Turistă plecată pe munte în opincuțe, salvată cu elicopterul SMURD

O turistă a fost salvată de pe vârful Retezat și preluată de elicopterul SMURD, după ce și-a scrântit glezna. A pornit pe traseul marcat cu triunghi roșu în espadrile.

Turistă plecată pe munte în opincuțe, salvată cu elicopterul SMURD. FOTO: Salvamont Hunedoara/ Facebook Turistă plecată pe munte în opincuțe, salvată cu elicopterul SMURD. FOTO: Salvamont Hunedoara/ Facebook

 

 


O turistă care a suferit un traumatism grav la gleznă, în timp ce se afla în zona vârfului Retezat, a fost transportată cu elicopterul din munte la Spitalul din Petroşani, a informat duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara. Femeia nu se echipase corespunzător, purtând espadrile din pânză.

 


Operaţiunea de salvare a victimei a avut loc sâmbătă după-amiază şi a durat circa două ore, din cauza zonei accidentate fiind solicitat un elicopter care să preia turista, relatează Agerpres. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, femeia a fost preluată cu ajutorul unui salvamontist şi transportată la spital.

Totodată, salvamontiştii atrag atenţia turiştilor asupra modului de echipare în zona montană, o parte dintre accidente fiind determinate de ţinuta sau încălţămintea necorespunzătoare.


„Acțiune de salvare a salvamontiștilor hunedoreni cu suport aero din zona Vf. Retezat. În cursul după-amiezii trecute, două echipe de salvatori montani ai Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara au participat la acțiunea de salvare a unei turiste cu traumatism de gleznă, de pe creasta vestică a Vf. Retezat. Deoarece zona este una foarte dificilă, pentru extragerea accidentatei a fost solicitat un echipaj de salvare aero. Un salvator montan a evacuat prin troliere victima, după ce acesteia i s-a acordat primul ajutor medical. 

Atragem din nou atentia la modul de echipare al turiștilor în zona montană, deoarece turista era încăltața cu niște espadrile ușoare de oraș (după cum se poate vedea si din foto).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Homo porcius cocalarus”. Salvamontiști, după vandalizarea indicatoarele turistice: „Cât de cretin trebuie să fii pentru a face așa ceva”

abonare newsletter