Ştiri din Transilvania

„Homo porcius cocalarus”. Salvamontiști, după vandalizarea indicatoarele turistice: „Cât de cretin trebuie să fii pentru a face așa ceva”

Salvamont Satu Mare condamnă pe pagina de Facebook comportamentul unor „pseudo-turiști” care au vandalizat indicatoare turistice.

Salvamontiștii din Satu Mare repară un indicator turistic. Foto: Facebook Salvamont Satu Mare Salvamontiștii din Satu Mare repară un indicator turistic. Foto: Facebook Salvamont Satu Mare

 

 


„Din fericire, în zona montană a județului Satu Mare, ne confruntăm cu cazuri foarte rare, acestea constituind excepții, dar din respect pentru adevăr, vom informa de fiecare dată publicul larg, vom lua întotdeauna  atitudine, atunci când ne confruntăm cu astfel de cazuri. Mai mult rugăm turiștii care constată probleme de orientare sau amenajare a traseelor, ori nereguli privind atitudinea pe munte a unor pseudo-turiști să ne informeze prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont sau pe pagina de Facebook, pentru a putea remedia problemele sau a lua atitudine. Excepția acestui an a reprezentat-o prezența lui «Homo porcius cocalarus» pe vârful Buian unde într-o demonstrație de inteligență ancestrală a rupt toate săgețile, inclusiv tabla toponimică cu care a fost echipat stâlpul de marcaj din acest vârf atât de pitoresc, din grupa munților Igniș. Cât de cretin trebuie să fii pentru a face așa ceva, pentru a priva montaniarzii adevărați care ajung la pas prin efortul lor, acolo sus, de bucuria unei poze de vârf, de a priva acei copii care fac primul miar din viața lor! Cine le dă dreptul acestor grobieni de-ași bate joc de banii noștri, ai tuturor și de munca salvamontiștilor, care amenajează aceste trasee montane. Întrebare retorică… se prea poate, dar sper în ziua în care aceste incidente să devină file de istorie neagră din viața muntelui”, se precizează în postare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de intervenții Salvamont: 4 clujeni au avut nevoie de ajutor, iar un turist a murit

Toamna pe munte. O persoană a murit, iar alte 7 au fost salvate de salvamontiști. O urgență și la Cluj

O mamă, scandal cu salvamarii pentru că i-au scos copiii din valurile mării: „Copiii mei înoată cum vor!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter