Ştiri din Transilvania

Un nou blocaj pe A3. Strabag, contestație pe lotul Chiribiș-Biharia „în ultimul moment”

Lotul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania este blocat. Strabag a depus contestație în ultima zi legală, iar CNAIR nu mai poate semna, deocamdată, cu Precon.

Lotul Biharia-Chiribiș al Autostrăzii Transilvania, în iunie 2021. FOTO: Asociația Pro Infrastructura Lotul Biharia-Chiribiș al Autostrăzii Transilvania, în iunie 2021. FOTO: Asociația Pro Infrastructura

 

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate semna, cel puțin momentan, cu Precon contractul pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia de pe Autostrada A3 Transilvania. Luni, 19 iunie, în ultima zi legală, Strabag a depus contestație la Consiliu Național de Soluționare a Contestațiilor, scrie Economedia.

 


Asocierea Precon - Citadina a fost desemnată de CNAIR câștigătoare a licitației pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii A3 Transilvania. Lotul Chiribiș – Biharia are o lungime de 28 de kilometri și prevede lucrări în valoare de 877 milioane lei. 

Licitația a fost lansată în august 2022, după ce în luna mai a aceluiași an, CNAIR a reziliat contractul cu Selina. După rezilierea contractului, Selina a primit certificat negativ și a atacat decizia în instanță. Firma Precon ar fi controlată chiar de Beniamin Rus, patronul Selina, potrivit presei din Bihor.


„Asocierea de constructori și proiectanți români Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA a fost desemnată câștigătoare pentru realizarea secțiunii de autostradă Chiribiș-Biharia (Autostrada Transilvania). Contractul în valoare de 785,21 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile va putea fi semnat după perioada legală de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. De la momentul semnării contractului, Asocierea va avea la dispoziție 24 luni ( din care 6 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de executie a lucrărilor) pentru finalizarea celor 28,55 de km ai acestei secțiuni de autostradă”, a transmis pe 8 iunie Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Ofertele au fost depuse în martie 2023:


– Construcții Erabașu SA

– Asocierea Duna Group Internațional KFT – SC ING Service SRL – SC Duna Construcții RO SRL (Ungaria)


– Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS

– Asocierea SC Strabag SRL – Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA.

Lotul Chiribiș – Biharia se continuă la vest spre vama Borș 2 cu „ciotul” de 5 kilometri Biharia – Borș (deschis în 2020), iar spre Cluj cu lotul de 26 km Suplacu de Barcău-Chiribiș (ofertele depuse pe 12 iunie).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Biharia-Chibriș. Contract de aproape 160 de milioane de euro pentru 28 km

Ultimele Stiri
abonare newsletter