Sport

U-BT Cluj-Napoca încheie anul cu două meciuri la Focșani

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va disputa marți și miercuri ultimele două meciuri din 2020 în Liga Națională de Baschet masculin.

 

 


Echipa antrenată de Mihai Silvășan este neînvinsă în actualul sezon, deși a trecut prin momente dificile din cauza unui focar de COVID-19 în lotul echipei.
 

La turneul de la Focșani participă echipa gazdă, CSA Steaua și CSM VSKC Miercurea Ciuc.Trupa clujeană va juca doar cu Miercurea Ciuc și CS Municipal Focșani după ce în debutul sezonului  a învins CSA Steaua în BT Arena.


U-BT Cluj-Napoca va debuta la Focșani marți, de la ora 17:00, împotriva celor de la CS Municipal Focșani.  Programul ardelenilor continuă miercuri, de la ora 14:00, cu meciul împotriva celor de la CSM VSKC  Miercurea Ciuc.

Singurele echipe neînvinse în LNB masculin sunt U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea până la ora actuală. Fomrația lui Mihai Silvășan are 4-0 record după meciurile câștigate cu Voluntari, BC Steaua București, Municipal Galați și CSM Târgu Jiu.


Campionatul național de baschet masculin se desfășoară în condiții speciale în acest an din cauza pandemiei de COVID-19. Echipele joacă la mini-turnee organizate Federația Română de Baschet, astfel încât riscurile să fie cât mai mici.

Următoarele meciuri vor fi programate pe 6 și 7 ianuarie, atunci când vor fi organizate turnee la Craiova, Sibiu și Voluntari. De altfel, până la finalul sezonului 2020/2021 se vor mai desfășura în total patru turnee, două fiind organizate la Cluj-Npoaca.


U-BT Cluj-Napoca, probleme de lot

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pierdut în ultimele luni nu mai puțin de patru jucători din cauza plecărilor sau a accidentărilor.

Mihai Silvășan nu se va putea baza nici la acest turneu pe Nandor Kuti și Karlo Zganec, ambii accidentați. Pe lângă cei doi, U-BT i-a pierdut pe Tudor Somăcescu și Gregory Vargas care s-au despărțit de echipă.


Somăcescu urmează să evolueze la o universitatea din Statele Unite al Americii în următorii ani, în timp ce Gregory Vargas are probleme familiare și a cerut să fie lăsat să plece peste Ocean.

Gregory Vargas a evoluat în două partide din Liga Națională, contabilizând medii de 10.5 puncte, 5.0 pase decisive și 3.5 recuperări, pentru un indice al eficienței de 17.0. În schimb, în Cupa României, sud-americanul s-a evidențiat cu statistici de 12.5 puncte, 6.5 recuperări, 2.5 assist-uri și un indice al eficienței de 16.5.

U-BT Cluj-Napoca caută un alt conducător de joc, dar momentan nu a fost anunțat un nou component al echipei.

abonare newsletter